...
De vel 80 personene skal ha kjøpt dekoder, mottatt krypterte TV-signaler og hentet inn krypteringskoder fra datatjenere til to menn i 40-årene. Foto: Terje Pedersen, ANB/Illustrasjon

12.000 i bot for TV-titting

Om lag 80 personer fra hele landet er ilagt forelegg på 12.000 kroner hver for å ha kjøpt ulovlig tilgang til betal-TV fra to menn i Finnsnes i Troms.

Publisert 20.08.2012 kl 09:45 Oppdatert 20.08.2012 kl 09:50

Tips en venn på e-post:De vel 80 personene skal ha kjøpt dekoder, mottatt krypterte TV-signaler og hentet inn krypteringskoder fra datatjenere til to menn i 40-årene. På denne måten har de skaffet seg ulovlig tilgang til Canal Digital og Viasats TV-sendinger.

Personene skal ha vært del av et ulovlig kortdelingsnettverk, og etterforskningen har avdekket at nettverket har vært aktivt fra sommeren 2006 til oktober 2010. De fleste foreleggene er allerede vedtatt, mens de to mennene som skal ha stått for formidlingen, må møte i Senja tingrett i september.

Saken har vært etterforsket av Lenvik lensmannskontor etter at den ble anmeldt av TV-bransjens antipiratorganisasjon Stop Norge. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Måtte svare Viking mandag

Tiden rant ut for Ian Burchnall. Mandag måtte han svare Viking, mens 08 fortsatt ikke hadde noe avklart med trener.

...

Høring av omstridt plan

En reguleringsplan som legger til rette for inntil 230 boliger i et område vest for Opstadveien, legges nå ut på høring.

...

Mener Borg må bestå

Fylkespolitikerne må se på muligheten for å legge ned St. Olav og flytte elevene til Borg, mener Borg-rektor Monica Østby.