...
Under sin årlige redegjørelse for Norges ambassadører i Oslo mandag, slo utenriksminister Jonas Gahr Støre fast at det er mye å lære av terrorrapporten. Foto: Terje Pedersen, ANB/Arkiv

– Må lære av 22. juli

22. juli-rapporten er obligatorisk lesning for alle ledere i utenrikstjenesten, fastslår utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Publisert 20.08.2012 kl 12:03 Oppdatert 20.08.2012 kl 12:08

Tips en venn på e-post:

Under sin årlige redegjørelse for Norges ambassadører i Oslo mandag, slo Støre fast at det er mye å lære av terrorrapporten.

– Det er vårt fag å vurdere endringer og risiko. Våre beredskapsplaner skal oppdateres og øves jevnlig. Det er et lederansvar, sa Støre.

Han hevdet at norsk beredskapsevne ble betydelig bedret etter tsunamien i 2004, men understreket at oppmerksomheten om slike spørsmål hele tiden må være på topp.

– Som kommisjonen har slått fast: Det handler om kultur og lederansvar. Lederne har ansvar for å sette mål og sørge for å gjennomføre tiltak for å nå dem, sa utenriksministeren.

Norges ambassadører i utlandet er samlet i Oslo for en ukes læring og diskusjon. Utenriksministerens prioriteringer for året som kommer, var første post på programmet. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Bakke overtar for Deane

Alt tyder på at det er Geir Bakke som etterfølger Brian Deane som Sarpsborg 08s hovedtrener.

- Sarpsborg får en av landets beste trenere

Geir Bakke får fantastiske skussmål fra sin tidligere klubb Kristiansund.

...

Sarpe-band klare for Tons of Rock

Det gamle tungmetall-bandet Artch er bekreftet klare for musikkfestivalen Tons of Rock i Halden.