Under sin årlige redegjørelse for Norges ambassadører i Oslo mandag, slo utenriksminister Jonas Gahr Støre fast at det er mye å lære av terrorrapporten. Foto: Terje Pedersen, ANB/Arkiv

– Må lære av 22. juli

22. juli-rapporten er obligatorisk lesning for alle ledere i utenrikstjenesten, fastslår utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap).
Publisert 20.08.2012 kl 12:03 Oppdatert 20.08.2012 kl 12:08

Tips en venn på e-post:

Under sin årlige redegjørelse for Norges ambassadører i Oslo mandag, slo Støre fast at det er mye å lære av terrorrapporten.

– Det er vårt fag å vurdere endringer og risiko. Våre beredskapsplaner skal oppdateres og øves jevnlig. Det er et lederansvar, sa Støre.

Han hevdet at norsk beredskapsevne ble betydelig bedret etter tsunamien i 2004, men understreket at oppmerksomheten om slike spørsmål hele tiden må være på topp.

– Som kommisjonen har slått fast: Det handler om kultur og lederansvar. Lederne har ansvar for å sette mål og sørge for å gjennomføre tiltak for å nå dem, sa utenriksministeren.

Norges ambassadører i utlandet er samlet i Oslo for en ukes læring og diskusjon. Utenriksministerens prioriteringer for året som kommer, var første post på programmet. (ANB-NTB)

På forsiden nå


NÅ: Ulykke like ved Rudskogen

Tips oss: TLF: 800 33 336 E-post: redaksjonen@sa.no SMS: 1938 (kodeord SATIPS) MMS: 1938 (kodeord SABILDETIPS) Send video