Frank Schleck har avlagt positiv dopingprøve under Tour de France. Foto: Bryn Lennon, Getty Images/All Over Press/ANB

Schleck tatt i doping

Toppsyklisten Frank Schleck (32) har avlagt positiv dopingprøve med spor etter et vanndrivende stoff, ifølge UCI.
Publisert 17.07.2012 kl. 21:14 Oppdatert 17.07.2012 kl. 21:34

Tips en venn på e-post:Luxembourgeren avla den positive dopingprøven under det pågående Tour de France 14. juli, ifølge Det internasjonale sykkelforbundet (UCI). Stoffet som er funnet i urinprøven er oppgitt å være Xipamide. Prøven er analysert ved det WADA-akkrediterte laboratoriet i Châtenay-Malabry.

Syklisten har fått opplyst at han har rett til å be om og overvære analyse av B-prøven innen fire dager.

Alt tyder på at storebroren til tidligere Tour de France-vinner (2010) Andy Schleck blir sendt ut av årets franske treukersritt, der 32-åringen har skuffet og ligger på 12.-plass sammenlagt.

9.45 minutter har Radioshack-rytteren tapt til sammenlagtleder Bradley Wiggins når fem etapper gjenstår.

Vanndrivende stoffer er ulovlige, men ikke prestasjonsfremmende i seg selv. Stoffene kan brukes med henblikk på vektreduksjon, som bidrar til at syklister i Tour de France kan prestere bedre særlig på fjelletapper.

Enkelte av dem kan også fungere som såkalt maskering for andre ulovlige stoffer.

I fjorårets Tour de France endte brødreparet Andy og Fränk Schleck på henholdsvis annen- og tredjeplass sammenlagt i Tour de France. Australske Cadel Evans vant den utgaven.

Tidligere tirsdag ble det klart at lillebror Andy Schleck, som ikke deltar i Tour de France på grunn av skade, har trukket seg fra OL i London.

Schleck-saken legger ytterligere mørke dopingskyer over årets Tour de France. Under rittets første hviledag gikk fransk politi til aksjon mot Cofidis-laget, pågrep og senere siktet syklisten Rémy Di Gregorio for brudd på dopingreglene. (ANB-NTB)

På forsiden nå