...
Christina Westrum Pedersen fikk krass kritikk etter semifinalen mellom Canada og USA. Foto: Joern Pollex, Getty/All Over/ANB

– Ta på deg den amerikanske trøya di

Den norske dommeren Christina Westrum Pedersen får krass kritikk etter semifinalen.

Publisert 07.08.2012 kl 12:19 Oppdatert 07.08.2012 kl 12:22

Tips en venn på e-post:Canadas fotballspillere kom med krasse utfall mot den norske dommeren Christina Westrum Pedersen etter tapet i OL-semifinalen mandag.

Canadierne ledet 3-2 over storfavoritten USA ti minutter før slutt da et skudd etter indirekte frispark traff Marie-Eve Nault i albuen. Pedersen dømte straffe for hands, en svært streng avgjørelse.

Det indirekte frisparket som førte til situasjonen dømte hun fordi keeper Erin McLeod holdt ballen mer enn seks sekunder før hun sparket den ut, også det en oppsiktsvekkende avgjørelse.

– Åpenbart er vi både skuffet og opprørt. Vi følte at dommeren stjal seieren fra oss, så selvsagt er vi skuffet, sa Canadas kaptein Christine Sinclair, som ga sitt lag ledelsen tre ganger.

Sarkastiske

– Vår oppfatning er at det ikke var vi som tapte, seieren ble tatt fra oss. Det er en skam at dommeren i en så viktig kamp har bestemt resultatet før kampen starter.

Sinclair reagerte også på Pedersens oppførsel da hun dømte straffen.

– Hun fniste faktisk, og hun sa ingenting. Det er klasse, sa hun sarkastisk.

Etter straffeavgjørelsen ble Pedersen omringet av canadiske spillere.

«Håper du får sove i natt»

– Jeg sa «håper du får sove i natt. Ta på deg den amerikanske trøya di. Det er det laget du spilte for i dag». Jeg var ærlig, sa Melissa Tancredi med skjelvende stemme etter kampen.

– Seieren ble stjålet fra dem. Vi kommer til å legge dette bak oss, men jeg vet ikke om dommeren kan gjøre det. Vi følte at det var USA og dommeren mot oss i dag, sa trener John Herdman ifølge Toronto Star.

– Vi føler oss snytt, sa Sinclair.

USA omsatte straffesparket i sin tredje utligning, og i tredje tilleggsminutt i annen ekstraomgang satte amerikanerne inn vinnermålet som betyr at USA er klar for sin femte OL-finale av like mange mulige.

(ANB-NTB)

På forsiden nå


Her snakker vi idrettsglede

Det var ellevill jubel fra Nygårdshaugen da de scoret mot Sarpsborg 08.

...

Ryanair kutter ruter

Neste sommer blir det 28 Ryanair-ruter fra Moss Lufthavn Rygge mot 39 i inneværende sesong. Terje Andresen

...

En bit Sarpsborg-historie til salgs

I Nils Pedersens vei 10 er det mye historie i veggene. Nå er den til salgs.