...
Nymar jubler på ryggen til Leandro Damião, og Chelsea-klare Oscar kommer jublende til. Foto: Stanley Chou, Getty Images/All Over Press/ANB

Nær historisk OL-gull

Mexico er siste hinder før Brasil eventuelt kan innfri drømmen om den første OL-tittelen i fotball. Lagene vant hver sin semifinale tirsdag.

Publisert 07.08.2012 kl 23:06 Oppdatert 07.08.2012 kl 23:06

Tips en venn på e-post:Brasil var et nummer for stor for Sør-Korea på Old Trafford. For femte gang på like mange kamper scoret søramerikanerne tre mål, og denne gang holdt de også buret rent. Borges Romulo ordnet ledermålet før pause, mens Leandro Damião økte to ganger i 3-0-seieren.

Brasil har i 60 år prøvd å vinne OL-gull, og dette kan bli året det lykkes. Sør-Korea yppet seg i starten av kampen og ble kanskje snytt for straffe da Juan Jesus bommet på ballen og traff Ji Dong-won i ansiktet, men det var klasseforskjell mellom lagene resten av kampen.

Leandro Damião er oppe i seks mål og er turneringens toppscorer.

Mexico tok seg til OL-finale for første gang ved å vende til 3-1-seier mot Japan foran 82.000 tilskuere på Wembley. Dermed er den japanske dobbeldrømmen knust. Japans kvinnelag sikret mandag plass i OL-finalen, men mennene må nøye seg med bronsekamp.

Japan fikk en drømmestart med Yuki Otsus kjempeskudd etter 12 minutter, men Mexico overtok kommandoen og viste seg som det beste laget.

Utligningen kom etter en drøy halvtime da Marco Fabian nikket ballen i mål etter et hjørnespark fra Giovani Dos Santos.

Mexico tok fortjent ledelsen med et knallskudd fra Oribe Peralta snaut halvveis i annen omgang, og innbytter Javier Cortes fullførte verket da Peraltas hælspark sendte ham alene gjennom i tredje tilleggsminutt.

Finalen spilles på Wembley søndag, mens bronsekampen spilles fredag i Cardiff. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Vartun blir helt nytt

Bjørn Erik Simensen ser fram til å transformere Vartun fra institusjon til moderne boliger.

...

– Det er som et spark i ansiktet

Avtroppende 08-trener Brian Deane mener at klubben viser mangel på respekt.

...

Ikke bare loff

Tollerne gjorde i sommer et stort beslag av innbakt narkotika.

...

Nytt produkt er med på å sikre framtiden til Borregaard-ansatte

De ansatte på Borregaard er svært positive til vedtaket om å satse 225 millioner kroner på et nytt produkt.