...
Den tyske regjeringen har kritisert en kjennelse fra en domstol i storbyen Köln, der omskjæring sammenlignes med grov legemsbeskadigelse. Foto: Vidar Ruud, ANB

Kritiserer «latterlig» strid om omskjæring

Tyskland risikerer å gjøre seg til latter for hele verden hvis landet forbyr omskjæring av gutter, sier statsminister Angela Merkel. Krav om et slikt forbud har opprørt tyske jøder og muslimer.

Publisert 17.07.2012 kl 14:25 Oppdatert 17.07.2012 kl 14:28

Tips en venn på e-post:Den tyske regjeringen har kritisert en kjennelse fra en domstol i storbyen Köln, der omskjæring sammenlignes med grov legemsbeskadigelse. Saken har i seg selv ikke noe med høyreekstremisme å gjøre, men den har likevel vekket minner om Tysklands nazistiske fortid.

– Jeg vil ikke at Tyskland skal være det eneste landet i verden der jøder ikke kan praktisere sine ritualer. Hvis vi setter oss selv i en slik situasjon, blir vi til latter for hele verden, sier Angela Merkel ifølge tirsdagsutgaven av tabloidavisen Bild.

Merkel og hennes ministere arbeider med en ny lov som beskytter retten til å omskjære guttebarn. En talsmann for regjeringen sier til avisen Financial Times Deutschland at lovforslaget vil bli lagt fram for nasjonalforsamlingen til høsten.

En talskvinne for det tyske justisdepartementet tilføyer at kjennelsen fra Köln har satt tyske leger i en vanskelig situasjon. Myndighetene vurderer nå hvordan de best kan få fjernet all tvil om at omskjæring er lovlig. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Måtte svare Viking mandag

Tiden rant ut for Ian Burchnall. Mandag måtte han svare Viking, mens 08 fortsatt ikke hadde noe avklart med trener.

...

Høring av omstridt plan

En reguleringsplan som legger til rette for inntil 230 boliger i et område vest for Opstadveien, legges nå ut på høring.

...

Mener Borg må bestå

Fylkespolitikerne må se på muligheten for å legge ned St. Olav og flytte elevene til Borg, mener Borg-rektor Monica Østby.