Den tyske regjeringen har kritisert en kjennelse fra en domstol i storbyen Köln, der omskjæring sammenlignes med grov legemsbeskadigelse. Foto: Vidar Ruud, ANB

Kritiserer «latterlig» strid om omskjæring

Tyskland risikerer å gjøre seg til latter for hele verden hvis landet forbyr omskjæring av gutter, sier statsminister Angela Merkel. Krav om et slikt forbud har opprørt tyske jøder og muslimer.
Publisert 17.07.2012 kl 14:25 Oppdatert 17.07.2012 kl 14:28

Tips en venn på e-post:Den tyske regjeringen har kritisert en kjennelse fra en domstol i storbyen Köln, der omskjæring sammenlignes med grov legemsbeskadigelse. Saken har i seg selv ikke noe med høyreekstremisme å gjøre, men den har likevel vekket minner om Tysklands nazistiske fortid.

– Jeg vil ikke at Tyskland skal være det eneste landet i verden der jøder ikke kan praktisere sine ritualer. Hvis vi setter oss selv i en slik situasjon, blir vi til latter for hele verden, sier Angela Merkel ifølge tirsdagsutgaven av tabloidavisen Bild.

Merkel og hennes ministere arbeider med en ny lov som beskytter retten til å omskjære guttebarn. En talsmann for regjeringen sier til avisen Financial Times Deutschland at lovforslaget vil bli lagt fram for nasjonalforsamlingen til høsten.

En talskvinne for det tyske justisdepartementet tilføyer at kjennelsen fra Köln har satt tyske leger i en vanskelig situasjon. Myndighetene vurderer nå hvordan de best kan få fjernet all tvil om at omskjæring er lovlig. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

«Gudi» har trent med Wolverhampton

Gudmundur Thorarinsson er ønsket hos både Millwall og Wolves.

...

En julekonsert om ro og nærhet

Helene Bøksle delte noen av sine kjæreste minner fra livet, og om julen. Hun ga også en liten smakebit fra sin nyeste plate, «Godnatt, min skatt».

...

Jul med klassisk blås

Sarpsborg Jente- og Guttekorps hadde med seg solist Maria Mohn, da korpset holdt sin tradisjonelle julekonsert i Sarpsborg kirke.