...
Foto: Foto: Ingrid Landfald

Oppgang i Fredrikstad og Halden - nedgang i Sarpsborg

Mens det snakkes om historiesenter i Sarpsborg, synker besøkstallene på Borgarsyssel museum.

Debatt: Hvorfor er nabobyenes historiske attraksjoner bedre besøkt?

Publisert 21.07.2012 kl 21:00 Oppdatert 21.07.2012 kl 21:25

Tips en venn på e-post:


...
NEDGANG: Selv om disse turistene koste seg i julisola på Borgarsyssel fredag ettermiddag har museet opplevd en nedgang i antall besøkende i forhold til tidligere år. (Foto: Ingrid Landfald)

Samtidig øker besøket både på Fredriksted festning, i Halden, og i Gamlebyen i Fredrikstad.

– Vi har satset på å gjøre Fredriksten festning kjent for flest mulig. I 2011 passerte vi for første gang 300.000 besøkende, og det er vi meget godt fornøyd med, forteller festningsforvalter Morten Kjølbo.

Profilering utad

– Både Andrea Bocelli og «Roxette» har holdt konsert her den siste tiden. I tillegg har vi jo «Allsang på Grensen» som ruller og går. Det har ført til at flere og flere har fått øynene opp for festningen og områdene rundt. Det er jo positivt for oss, mener festningsforvalteren.

– Vi begynte å spille på flere strenger for noe år tilbake, og det høster vi fruktene av nå. Fredriksten festning er en kulturarena på flere måter enn det rent historiske, forklarer Kjølbo.

I Sarpsborg har til gjengjeld Olavsdagene og Sverdet flyttet ut av Borgarsyssel.

Også i Fredrikstad øker besøket, der til Gamlebyen.

Nedgang på Borgarsyssel

Borgarsyssel museum kan blant annet skilte med kirkeruiner, glassblåsing og gårdsdyr. Men det siste året har de opplevd en nedgang i besøk. Siw Nordgård er museumsvert på Borgarsyssel.

– Jeg tror noe av grunnen til dette kan være de nye momsreglene. Nå må folk som vil inn betale inngangspenger. Det har nok gjort sitt til at lokale som brukte området til gå tur eller lufte hundene sine nå ikke kommer innom, sier hun.

– Samtidig var det mye dårlig vær i fjor, og dette kan også spille inn. Det blir vanskelig å sette fingeren på en konkret grunn, mener Nordgård.

Les mer om saken i lørdagens SA.

SA som e-avis får du her.

På forsiden nå


...

Mann funnet i sjøen etter flystyrt

Tips oss: TLF: 800 33 336 E-post: redaksjonen@sa.no SMS: 1938 (kodeord SATIPS) MMS: 1938 (kodeord SABILDETIPS)

...

Amper stemning i hjemme-premieren

(Sarpsborg – Høvik 4-6)Sarpsborg Bandyklubb har ikke hatt optimal oppladning før sesongens første hjemmekamp i ettermiddag. Med kun en trening bak seg på stor is ble det for tøft mot Høvik i ettermiddag.

...

81.000 innrømmer fyllekjøring

– La bilen stå dagen etter julebordet!