...

Ung voldsmann slipper fengselsstraff

Geir Bjørnstad
Geir Bjørnstad Profil E-post
Publisert 31.07.2012 kl 07:55 Oppdatert 31.07.2012 kl 07:57

Tips en venn på e-post:En 19 år gammel sarping er dømt til 120 timers samfunnsstraff for å ha banket opp en mann på en ungdomsfest.

Munnhuggeri

Det var en lørdagskveld i november i fjor 19-åringen var på en ungdomsfest i Råde. Da denne festen var slutt rundt midnatt, havnet sarpingen i et munnhuggeri med en annen festdeltaker.

Munnhuggeriet utartet, og det endte med at det svartnet for sarpingen, som slo til den fornærmede flere ganger med knyttet hånd.

I en tilståelsessak i Sarpsborg tingrett nylig, husket ikke 19-åringen hvor mange ganger han slo.

Kjevebrudd

Voldsofferet måtte fraktes til sykehus i ambulanse etter voldsepisoden. Slagene fra 19-åringen forårsaket bruddskader i kjeven, brudd på ei tann og et kutt over det ene øyenbrynet.

Voldsofferet ble innlagt til observasjon på sykehuset.

Påtalemyndigheten ba om 90 dagers fengsel for den unge voldsmannen, men retten kom under sterk tvil til at det kunne reageres med 120 timers samfunnsstraff.

I rehabiliteringsfase

Retten viser blant annet til at 19-åringen nå er i en rehabiliteringsfase etter en periode med rusmisbruk og at 19-åringen har skoleplass fra høsten av.

– Retten er bekymret for at fengselssoning vil vanskeliggjøre siktedes fortsatte rehabilitering, skriver tingrettsdommer Sverre S. Aarmo i rettsboken.

På forsiden nå


...

Familiedramaet fortsetter

Kommunens kunstkomité skal på nytt vurdere om jubileumsskulpturen skal få plass på torget. Skulpturen «Familien» kan dermed bli stående på St. Marie plass.

- Sarpsborg er klubben med klarest filosofi i Norge

Geir Bakke gleder seg til å ta fatt på treneroppgaven.

Bakke overtar for Deane

Det er Geir Bakke som etterfølger Brian Deane som Sarpsborg 08s hovedtrener.

- Det var et lett valg

Tom Freddy Aune om Sarpsborg 08-jobben.