...

Ung voldsmann slipper fengselsstraff

Geir Bjørnstad
Geir Bjørnstad Profil E-post
Publisert 31.07.2012 kl 07:55 Oppdatert 31.07.2012 kl 07:57

Tips en venn på e-post:En 19 år gammel sarping er dømt til 120 timers samfunnsstraff for å ha banket opp en mann på en ungdomsfest.

Munnhuggeri

Det var en lørdagskveld i november i fjor 19-åringen var på en ungdomsfest i Råde. Da denne festen var slutt rundt midnatt, havnet sarpingen i et munnhuggeri med en annen festdeltaker.

Munnhuggeriet utartet, og det endte med at det svartnet for sarpingen, som slo til den fornærmede flere ganger med knyttet hånd.

I en tilståelsessak i Sarpsborg tingrett nylig, husket ikke 19-åringen hvor mange ganger han slo.

Kjevebrudd

Voldsofferet måtte fraktes til sykehus i ambulanse etter voldsepisoden. Slagene fra 19-åringen forårsaket bruddskader i kjeven, brudd på ei tann og et kutt over det ene øyenbrynet.

Voldsofferet ble innlagt til observasjon på sykehuset.

Påtalemyndigheten ba om 90 dagers fengsel for den unge voldsmannen, men retten kom under sterk tvil til at det kunne reageres med 120 timers samfunnsstraff.

I rehabiliteringsfase

Retten viser blant annet til at 19-åringen nå er i en rehabiliteringsfase etter en periode med rusmisbruk og at 19-åringen har skoleplass fra høsten av.

– Retten er bekymret for at fengselssoning vil vanskeliggjøre siktedes fortsatte rehabilitering, skriver tingrettsdommer Sverre S. Aarmo i rettsboken.

På forsiden nå


UTSIKT TIL STADION: Selv om han nesten kan se kampene til FFK fra arbeidsplassen Spenst i Fredrikstad, er han sjelden å se der.

Står styrket tilbake etter år i kamp

NISO, Mikel, Piroja, Aftenposten. Hva er det med denne Yven-gutten som stadig skaper storm?

Falsk hjemmepleier på ferde

Viste fram en lapp der det sto Sarpsborg kommune – tilbød eldre kvinne massasje.

...

Trener med Sarpsborg 08

Fredrik Krogstad (19) trener denne uka med Sarpsborg 08.