Livsfarlig innbrudd

To ganger i løpet av kort tid har noen brutt seg inn i samme transformatorstasjon. Kjersti Kirkeby i Hafslund Nett frykter at liv skal gå tapt.

Stina Mikalsen
Stina Mikalsen Profil E-post
Publisert 15.08.2012 kl 15:27 Oppdatert 16.08.2012 kl 15:49

Tips en venn på e-post:


TO INNBRUDD: Denne trafostasjonen har vært utsatt for for to innbrudd i løpet av den siste uken, opplyser driftsingeniør Kjell Jensen i Hafslund Nett. (Foto: Stina Mikalsen)
TO INNBRUDD: Denne trafostasjonen har vært utsatt for for to innbrudd i løpet av den siste uken, opplyser driftsingeniør Kjell Jensen i Hafslund Nett. (Foto: Stina Mikalsen)

– Det er direkte livsfarlig å ta seg inn i disse anleggene, sier informasjonssjefen i Hafslund Nett til SA. Til tross for at området er sikret med piggtrådgjerde, påsatt skilter med advarsel om høyspenning og er låst, er det gjort to innbrudd i løpet av en ukes tid.

Livsfarlig

Hafslund Nett eier stasjonen, som er plassert ved det gamle Smelteverket. Der står det altså to transformatorer som transformerer spenningsnivå fra 50 kV til 5 kV.

– Det er gode grunner for at vi har merket området med «høyspenning - livsfare». Men dette blir altså ikke respektert av alle. Tyvene setter seg selv i livsfare, og vi må få satt en stopper for dette, sier Kirkeby.

Tyvene har klippet over gjerder for å komme seg inn på områdene. Les mer Les mer

– Ingen store verdier

Begge innbruddene er politianmeldt. Både Kirkeby og fungerende kriminalsjef Sigmund Andersen ved Sarpsborg politistasjon er rimelig sikre på hva tyvene er ute etter: Kobber. Ved et tilfelle er en tykk kabel skåret opp, antagelig for å se om den inneholdt kobber.

– Det er svært lite kobber å få tak i eller andre verdier for den sakens skyld. Tyvene risikerer med andre ord sine egne liv for bare små beløp, påpeker Kirkeby.

Les mer om denne saken i e-avisen (klikk på bildet under) eller papirutgaven av SA torsdag 16. august.På forsiden nå


...

Han reddet piloten fra det kalde vannet

Haldenser Geir "Gribb" Johansen er dagens store helt. Han reddet piloten som styrtet med mikroflyet opp fra det kalde vannet ved Svalerødkilen.

OBS-varsel for Sarpsborg

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel.