Livsfarlig innbrudd

To ganger i løpet av kort tid har noen brutt seg inn i samme transformatorstasjon. Kjersti Kirkeby i Hafslund Nett frykter at liv skal gå tapt.
Stina Mikalsen
Stina Mikalsen Profil E-post
Publisert 15.08.2012 kl 15:27 Oppdatert 16.08.2012 kl 15:49

Tips en venn på e-post:


TO INNBRUDD: Denne trafostasjonen har vært utsatt for for to innbrudd i løpet av den siste uken, opplyser driftsingeniør Kjell Jensen i Hafslund Nett. (Foto: Stina Mikalsen)

– Det er direkte livsfarlig å ta seg inn i disse anleggene, sier informasjonssjefen i Hafslund Nett til SA. Til tross for at området er sikret med piggtrådgjerde, påsatt skilter med advarsel om høyspenning og er låst, er det gjort to innbrudd i løpet av en ukes tid.

Livsfarlig

Hafslund Nett eier stasjonen, som er plassert ved det gamle Smelteverket. Der står det altså to transformatorer som transformerer spenningsnivå fra 50 kV til 5 kV.

– Det er gode grunner for at vi har merket området med «høyspenning - livsfare». Men dette blir altså ikke respektert av alle. Tyvene setter seg selv i livsfare, og vi må få satt en stopper for dette, sier Kirkeby.

Tyvene har klippet over gjerder for å komme seg inn på områdene. Les mer Les mer

– Ingen store verdier

Begge innbruddene er politianmeldt. Både Kirkeby og fungerende kriminalsjef Sigmund Andersen ved Sarpsborg politistasjon er rimelig sikre på hva tyvene er ute etter: Kobber. Ved et tilfelle er en tykk kabel skåret opp, antagelig for å se om den inneholdt kobber.

– Det er svært lite kobber å få tak i eller andre verdier for den sakens skyld. Tyvene risikerer med andre ord sine egne liv for bare små beløp, påpeker Kirkeby.

Les mer om denne saken i e-avisen (klikk på bildet under) eller papirutgaven av SA torsdag 16. august.

På forsiden nå


Bulldogs sikret sølvet

Greåker Bulldogs vant 6-3 i den vriene bortekampen mot Sveiva fredag kveld.

Norgesmester igjen

Bare gull er godt nok for Rema 1000 Borg. Så har de også vunnet sin tredje NM-tittel på åtte år.