...
TRYGGERE SKOLEVEI: Politibetjentene Ola Evensen (t.v.) og Stian Wold ved trafikkavsnittet på Sarpsborg politistasjon håper bilister stresser ned i trafikken nå som rundt 600 nye 6-åringen begynner på skolen. I de neste ukene vil Sarpsborg-politiet og UP avholde kontroller ved samtlige barneskoler i Sarpsborg. (Foto: Geir Bjørnstad)

Bidrar til tryggere skoleveier

«Aksjon skolevei» med fokus på fart, sikring og kjøreadferd.

Geir Bjørnstad
Geir Bjørnstad Profil E-post
Publisert 17.08.2012 kl 22:00 Oppdatert 18.08.2012 kl 08:20

Tips en venn på e-post:Når rundt 600 6-åringer i Sarpsborg møter til sin aller første skoledag på mandag, starter også politiet arbeidet med å skape en trygg skolevei for dem.

Kommer til alle skolene

«Aksjon skolevei» har i løpet av de siste årene blitt godt innarbeidet i Sarpsborg, og også i år vil tjenestemenn og -kvinner fra Sarpsborg politistasjon og Utrykningspolitiet (UP) være til stede ved alle Sarpsborg-skolene for å informere om trafikksikkerhet og gjennomføre kontroller.

– I år, som tidligere, vil vi ha fokus rettet mot hastighet, sikring av barn i bil, bruk av bilbelte og kjøreadferd, sier leder for trafikkavsnittet på Sarpsborg politistasjon, Roger Bøe.

Ingen alvorlige ulykker

Så lenge «Aksjon skolevei», som ble startet da 6-åringene gjorde sitt inntog i skolene på midten av 90-tallet, har blir avholdt har det ikke skjedd alvorlige ulykker på skoleveiene i distriktet.

Politiet håper at denne hyggelige statistikken opprettholdes også i forbindelse med årets skolestart. – Det aller viktigste vi alle kan gjøre for å skape trygge skoleveier, er å ta seg god tid på morgenen slik at man unngår stressituasjoner når man kjører barna til skolen, sier Roger Bøe.

Allerede på mandag starter politiet og UP sin kontrollvirksomhet ved Sarpsborg-skolene.

– Vi skal være til stede ved alle skolene i løpet av de neste 14 dagene, og ved noen av skolene vil vi gjennomføre flere kontroller, sier Bøe.

På forsiden nå


...

Bevæpnet politi på plass på Rygge flyplass

Foreløpig er fire ekstra politifolk nå stasjonert på Moss Lufthavn Rygge. To er synlig bevæpnet.

...

Setter ned responstiden på Rygge fra to timer til 15 minutter

Det skjer i forbindelse med at PST melder om en konkret trussel fra en ekstremistisk islamistisk gruppe.

...

Beredskapen styrket etter terrortrussel

Samtlige politidistrikter har allerede styrket beredskapen i frykt for et terrorangrep mot Norge i løpet av få dager. Vi direkterapporterer nederst i saken.