En 32 år gammel mann er i Aust-Agder tingrett dømt til fire års fengsel for bildrap etter en bilulykke i Froland i Aust-Agder i oktober i fjor. Foto: Terje Pedersen, ANB/Illustrasjon

Fire års fengsel for bildrap

En 32 år gammel mann er i Aust-Agder tingrett dømt til fire års fengsel for bildrap etter en bilulykke i Froland i Aust-Agder i oktober i fjor.
Publisert 12.06.2012 kl 08:15 Oppdatert 12.06.2012 kl 09:01

Tips en venn på e-post:

www.sa.no Se alle bilerI tillegg må mannen betale nesten 335.000 kroner i erstatning og oppreisning, skriver Agderposten.

Det var 16. oktober i fjor at ulykken skjedde på fylkesvei 151 i Froland i Aust-Agder. 32-åringen var bilfører og to kamerater var passasjerer. Kameratene hans døde momentant da 32-åringen krasjet i en fjellvegg. Ifølge dommen kjørte han i høy hastighet i narkotikarus, skriver Fædrelandsvennen.

Da saken startet, erkjente 32-åringen straffskyld for bildrap. Han innrømmet å ha vært ruset og at han ikke har førerkort for bil.

Aktoratet ba om fire års fengsel, noe tingretten sa seg enig i under tvil. I skjerpende retning la retten vekt på mannens graverende kjøring og at han ti ganger tidligere er blitt straffedømt for kjøring uten førerkort. (ANB-NTB)

På forsiden nå


Forsøkte å barrikadere tollerne

Tre personer ble i natt pågrepet for å ha forsøkt å hindre tollerne i å gjøre jobben sin.

...

Åpner ny flyrute fra Rygge

Ryaniar fortsetter å utvide tilbudet mellom Rygge og Polen.

...

O jul med din glede

Mens noen dropper juletre og nøyer seg med adventsstaker og et par julenisser, ominnreder andre hele huset til jul.

...

Nå snur sola!

Vi går lysere tider i møte.