...
Andrej Sjevtsjenko har levert varene i EM, men nå er det nok, mener 35-åringen. Foto: Martin Rose, Getty Images/All Over/ANB

Gir seg på landslaget

Andrej Sjevtsjenko har spilt sin siste offisielle kamp for Ukraina. Spissen gir seg på landslaget.

Publisert 20.06.2012 kl 11:54 Oppdatert 20.06.2012 kl 11:55

Tips en venn på e-post:Sjevtsjenko fortalte etter EM-kampen mot England tirsdag at han vil avslutte landslagskarrieren med en avskjedskamp.

– Dette var min siste offisielle kamp for Ukraina. Senere vil jeg arrangere en avskjedskamp for å ta farvel med supporterne, sa «Sjeva».

Vertsnasjon Ukraina røk ut i gruppespillet i fotball-EM etter 0-1-tapet for England. Sjevtsjenko har slitt med en kneskade og startet på benken, men ble byttet inn 20 minutter før full tid.

35-åringen scoret begge målene da Sverige ble slått 2-1 i den første kampen i EM-sluttspillet. Sjevtsjenko har scoret 48 mål på 111 landskamper.

Han spiller til daglig i Dinamo Kiev. Kontrakten hans går ut i juli, og Sjevtsjenko vurderer spill i amerikanske Major League Soccer. Tidligere har han vært i Milan og Chelsea.

Spisskollega Andrej Voronin er også ferdig med landslagsspill. Voronin, som fyller 33 år i juli, har scoret åtte mål på 74 kamper.

– Jeg har bestemt meg for å konsentrere meg om klubbkarrieren min, for jeg er ikke ung nok til å kombinere begge roller, sier Voronin, som var kaptein for Lokomotiv Moskva sist sesong.

(ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Bevæpnet politi på plass på Rygge flyplass

Foreløpig er fire ekstra politifolk nå stasjonert på Moss Lufthavn Rygge. To er synlig bevæpnet.

...

Setter ned responstiden på Rygge fra to timer til 15 minutter

Det skjer i forbindelse med at PST melder om en konkret trussel fra en ekstremistisk islamistisk gruppe.

...

Beredskapen styrket etter terrortrussel

Samtlige politidistrikter har allerede styrket beredskapen i frykt for et terrorangrep mot Norge i løpet av få dager. Vi direkterapporterer nederst i saken.