Haraldur Bjørnsson slår oppgitt ut med armene etter et klønete utspill som førte til Ullensaker/Kisa sitt seiersmål åtte minutter før slutt Foto: Thomas Andersen

Grov feil avgjorde toppkampen

Sarpsborg 08 tapte 1-2 mot Ull/Kisa på Jessheim. Målvakt Haraldur Björnsson ble den store syndebukken. - Nå blir det ikke særlig moro med sommerferie, sier trener Roar Johansen.

SE VIDEO: Årets merkeligste scoring?
BILDER: Tap mot serielederen

REFERAT: Les kampreferat fra Ull/Kisa-Sarpsborg 08 her

Publisert 03.06.2012 kl 09:28 Oppdatert 03.06.2012 kl 20:10

Tips en venn på e-post:


Øyvind Hoås i en av sine mange dueller med Ull/Kisa-forsvaret i dagens kamp Foto: Thomas Andersen

- Det var et utrolig bittert 1-2 tap. Vi har nok muligheter til å avgjøre kampen til vår favør, men i dag var desverre Ull/Kisa uhyre effektive, sier Roar Johansen på telefon til SA-sporten.

Klar personlig feil

Den noe spesielle matchvinnerscoringen til Ullensaker/Kisa kommer til å bli husket for Sarpsborg 08-keeper Haraldur Björnssons merkelige opptreden.

SE VIDEO: Årets merkeligste scoring?

Hjemmelagets innbytter Steevan Humberto Fortes Dos Santos fra Kapp Verde hindrer 08-målvakten i å ta et raskt utspill.

Ull/Kisa spilleren står på utsiden av 16-meteren og blokkerer ballbanen til Björnsson. 08-målvakten markerer sin frustrasjon ved å skyte utspillet rett i ryggen på Steevan Dos Santos og blir deretter straffet hardt når islandingen ser ballen trille inn i det tomme målet.

Roar Johansen var ikke særlig imponert.

- Det er en klar personlig feil av Haraldur (Björnsson) som velger å ta utspillet i den situasjonen. Han burde flyttet seg til siden eller ventet. Eller for å gjøre det enkelt: Han kunne gjort alt annerledes enn det han gjorde. Nå blir det ikke særlig moro å ta sommerferie, og jeg regner med at tre- fire dager går med til å nullstille seg, sier Roar Johansen.

Cup i ferien

Før neste seriekamp hjemme mot Bryne 30. juni venter Hødd i 3. runde i Norgesmesterskapet.

Med en enorm revansjelyst sier Roar Johansen at alt fokuset i ferien blir å avansere til 4.runde i cupen.

- Dette tapet gir oss ekstra motivasjon til å slå Hødd i cup-kampen. Spillerne får en uke ferie nå, men etter det legger vi alt fokus på kampen i Ulsteinvik. Vinner vi den venter et nytt cup-oppgjør 27.juni, sier Johansen.

Les mer om kampen i mandagens SA!

Slutt: Ull/Kisa vinner 2-1. Et inneffektivt Sarpsborg 08 rotet bort poengene på Jessheim. Hjemmelaget scoret på sine to sjanser, mens Sarpsborg 08 ikke klarte å sette sine.

82.min: MÅL! 2-1 til Ull/Kisa! 08-målvakt Haraldur Björnsson skyter utspillet rett i ryggen på hjemmelagets Steevan Humberto Fortes Dos Santos i irritasjon på at spilleren står for nærme når Bjørnsson vil ta et tidlig utspill. Ballen spretter deretter inn i mål bak en klønete Sarpsborg 08 keeper.

80.min: Nære for Sarpsborg 08. Øyvind Hoås rager høyest i luften på et godt innlegg fra Erik Jonvik, men keeper redder.

REFERAT: Les kampreferat fra Ull/Kisa-Sarpsborg 08 her

76.min: Bytte Sarpsborg 08: Mehmed Divanovic kommer inn for Mohamed Elyounoussi.

66.min: Bytte Sarpsborg 08: Morten Giæver kommer inn for en skadet Martin Wiig. Spissen kan ha slått opp kneskaden han har slitt med.

60.min: MÅL 1-1! Nicolay Solberg er iskald fra krittmerket. Sender ballen til venstre og keeper til høyre. 1-1 på UKI Arena.

59.min: STRAFFE TIL SARPSBORG 08! Mohammed Elyounoussi blir felt innenfor straffefeltet

51.min: Nesten 2-0 til hjemmelaget. Kim Holmen skyter via en medspiller og treffer stolpen.

49.min: Øyvind Hoås blir spilt igjennom alene med Ull/Kisa-keeper og får så vidt skotuppen på ballen. Forsøket på en følsom kjipp ender i magen på en liggende målvakt Arnold Origi Otiend.

46.min: Sarpsborg 08 tar avspark for 2.omgang

REFERAT: Les kampreferat fra Ull/Kisa-Sarpsborg 08 her

Pause: Ull/Kisa beholder sin tidlige ledelse og går i garderoben med et godt utgangspunkt før andre omgang. Med denne stillingen ligger hjemmelaget an til å ta sommerferie på toppen av tabellen, mens Sarpsborg 08 må nøye seg med plassen bak inn i EM-ukene.

44.min: Gult kort til Sarpsborg 08s Nicolay Solberg

42.min: De blåkledde har fått blod på tann. Alvaro Baigorri dribler seg inn i feltet fra sin posisjon på venstresiden og ruller kula ut på 16-meter hvor Stanley Ihugba fyrer av et skudd med bredsiden. Ballen stryker tverrliggeren.

41.min: Kjemesjanse for Martin Wiig. 08-spissen river seg løs i feltet og header mot mål fra to meter. Hjemmelagets sisteskanse Arnold Origi Otiend varter opp med en fantomredning. Fortsatt 1-0 til Ull/Kisa

39.min: Øyvind Hoås tupper ballen centimetere over Ull/Kisa sitt mål. Nesten der for tometersmannen.

36.min: Sarpsborg 08 er heldige som ikke får et straffespark imot etter at Øyvind Hoås handser i eget felt. Hjemmelagets høyreback Pål Steffen Andreasen header et innlegg i hånden på Hoås, som har armen i en unaturlig posisjon over hodet.

25.min: Midtveis i første omgang. Sarpsborg 08 har hatt ballen mye, men sliter med å produsere sjanser mot et kompakt Ull/Kisa.

LIVE: Følg Ull/Kisa-Sarpsborg 08 fra kl. 15.00

5.min: MÅL 1-0! Henrik Nordnes kommer seirende ut av hodeduellen med Ole Christoffer Heieren Hansen på kampens første corner. Han stanger hjemmelaget Ull/Kisa i ledelse.

1.min: Ullensaker/kisa tar avspark

Mange så nok for seg at Martin Wiig måtte ta et lengre ufrivillig opphold fra fotballen da han gikk ned for telling tidlig i mandagens hjemmekamp mot Bærum og måtte byttes ut.

Men til alt hell ikke skaden så alvorlig som man hadde grunn til å frykte. Ifølge Sarpsborg 08s nettsider, gjennomførte storscoreren en god treningsøkt på fredag og en litt roligere trening i går, der han ble bekreftet klar til ettermiddagens toppoppgjør mot Ull/Kisa på UKI Arena på Jessheim.

Tre menn som ikke får vært med i denne kampen er Michael Røn, Glenn Roberts og Tobias Henanger, som alle er satt ut av spill med skader.

Sarpsborg 08 stiller med denne troppen til dagens kamp:

LIVE: Følg Ull/Kisa-Sarpsborg 08 fra kl. 15.00

Sarpsborg 08 stiller med dette laget i dag:

Målvakt: Haraldur Björnsson.

Forsvar: Kjetil Berge, Ole Heieren Hansen, Magnar Ødegaard og Alvaro Baigorri.

Midtbane: Erik Jonvik, Stanley Ihugba, Nicolay Solberg, Martin Wiig og Mohamed Elyounoussi.

Angrep: Øyvind Hoås.

Reserver: Frode Larsen, Berat Jusufi, Claes Jørgensen, Mehmed Divanovic, Mathias Engebretsen, Tom Erik Breive og Morten Giæver.

På forsiden nå


Tvinges ut av Kirkegata skole

Sarpsborg Bordtennisklubb må fra høsten av ut av gymsalen på Kirkegata skole.

Nå er vannet på vei tilbake i Kulås

I fjor var Kulås-bassenget knusktørt. I jubileumsåret kommer vannet tilbake.