Mintes savn, sorg og smerte

SAVN OG SORG: Nyvalg leder av AUF i Sarpsborg, Umid Ahmad, la ned krans på minnesmerket for 22. juli-ofrene. Han la stor vekt på savnet og sorgen.

SAVN OG SORG: Nyvalg leder av AUF i Sarpsborg, Umid Ahmad, la ned krans på minnesmerket for 22. juli-ofrene. Han la stor vekt på savnet og sorgen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Jeg er uendelig takknemlig over å leve i et land der folk i en kritisk tid tar til gatene med blomster og lys for å slå ring om demokratiet. Og for å hedre og minnes dem vi har mistet.

DEL

Det er ordene til den nyvalgte lederen av AUF i Sarpsborg, Umid Ahmad, da han la ned krans på minnesmerket for 22. juli-ofrene i Kirkeparken. 77 mennesker ble drept av Anders Behring Breivik denne dagen for nesten seks år siden. De aller fleste AUF-ungdommer på Utøya.

Fast del av 1. mai

Bekransningen av minnesmerket har blitt en fast del av 1. mai-markeringen på lik linje med bekransningen av minnesmerket for dem som falt under andre verdenskrig. Det var flere som selv var til stede på Utøya i 2011 og pårørende, som var til stede under årets markering. For mange ble det en sterk stund.

Seks år er lite tid når så dype sår skal gro

Umid Ahmad, leder av AUF i Sarpsborg

Savn, sorg og smerte

– Nesten seks år har gått siden den fryktelige dagen som forandret alt. Nesten seks år siden terroren mot AUF og Norge. Nesten seks år er både mye og lite. Det er mye savn, mye sorg og mye smerte. Seks år er også lite tid når så dype sår skal gro. Sorgen for mange er like sterk og sorgen like virkelig i dag som den var for seks år siden. Derfor er det både så godt, men også vondt å samles her i dag, sa Ahmad i talen.

Artikkeltags