Alle flyselskap er berørt og de fleste hoteller er fulle, ifølge en pressemelding fra Norwegian søndag. Flere nordmenn som skulle reise tilbake fra vinterferie lørdag, har blitt værfast. Ferierende melder at det er sand overalt og ifølge VG har mange måttet sove på flyplassen fra lørdag til søndag.

Fleste hoteller er fulle

Norwegian har kansellert ti flyvninger til og fra Skandinavia i dag, hvorav fem fra Norge, tre fra Danmark og to fra Sverige.

– Vi har gjennom natten jobbet på spreng for å ivareta våre kunder på best mulig måte, ved å bistå med hjelp til å skaffe hotellovernatting. Vi har også delt ut matkort på flyplassen. Det er en krevende og uoversiktlig situasjon ettersom alle flyselskap er berørt og de fleste hoteller er fulle, skriver de.

Flere sarpinger er på Gran Canaria - deriblant musikerne Stian Joneid og Per Aksel Lundgreen.

De delte dette bildet av sandstormen søndag:

Joneid og Lundgreen forteller i en åpen video på Facebook at de ikke skal reise hjem enda.

Parkerte flere fly

Flere reisende etterspør mer informasjon fra Norwegian - deriblant et reisefølge fra Sarpsborg.

– Vi forstår at kundene våre ønsker spesifikk informasjon om sin hjemreise og flyvning, men ettersom situasjonen på Kanariøyene stadig endrer deg, er dette vanskelig å gi akkurat nå. Så snart vi har spesifikk informasjon, vil kundene våre bli informert via SMS og av våre samarbeidspartnere på de berørte flyplassene. Vi oppdaterer også våre nettsider løpende med ny informasjon om hver enkelt flyvning, skriver flyselskapet.

Norwegian har siden i går hatt åtte fly parkert på Gran Canaria og tre på Tenerife.

– Sikkerhet er vår viktigste prioritet, og flyene må nå gjennomgå tekniske inspeksjoner for å sikre at de ikke har fått skader fra sandstormene.