Etter to år med restriksjoner og amputerte 17. mai-feiringer er det nå endelig klart for en skikkelig markering av nasjonaldagen.

– Vi gleder oss skikkelig, sier 17. mai-komiteen nesten i kor da vi møter de i Kulås amfi for å høre litt om årets program.

I år blir det endelig salutter, softis, korpsmusikk, festkledde mennesker og forhåpentligvis mange glade barn fra hele distriktet.

Mange er med for første gang

To år uten barnetog betyr at det er mange barn som nå skal ut å gå i tog for første gang.

– Det er tre skoletrinn som ikke har gått tidligere. Jeg tipper det vil være mange stolte foreldre som må fram med lommetørkleet når toget passerer i år, forteller ordfører Sindre Martinsen-Evje.

17. mai-komiteen oppfordrer alle til å vise hensyn til hverandre, og ikke minst til alle de unge som deltar under feiringen for første gang.

Her gir ordførerens deg fem tips til 17. mai:

Det kan bli rekordoppslutning

Det er mye som tyder på at det kan bli rekordoppslutning i årets barnetog. Av grunnskolene er det kun barna fra Ullerøy skole som ikke skal gå i sentrum. Hornnes skole, Sandbakken skole, Navestad skole og Children's International School er alle med i sentrum for første gang.

– Children's International School stiller med egne strykere i 17. mai-toget. Jeg tror aldri at vi har hatt med fiolinister i toget tidligere, forteller Magne Hansen fra Sarpsborg musikkråd.

Barnetoget går ut ifra Sarpsborg stadion kl. 09.30. Oppmøte for de som skal ut å gå i tog er klokken 09.15. Barnetoget avsluttes i Kulåsparken med taler, sang og musikk.

Variert program

Programmet gjennom dagen er variert og det blir mange spennende aktiviteter flere steder i kommunen. Klokken 12.00 kan du se filmen «Hopper – jakten på mørkets hammer», gratis på byens kino. Russetoget og veteranbilkortesjen starter kl. 15.30.

Hele programmet kan du se her.

Det er verdt å merke seg at tivoliet i år vil holde til på Amfi Borg, de har åpent fra torsdag 12. mai til onsdag 18. mai.

Vis hensyn

Kjøremønster endres og gater stenges i forbindelse med barnetoget i sentrum. Kjetil Lunde fra politiet i Sarpsborg oppfordrer derfor alle til å beregne god tid når de skal inn til sentrum.

– Jeg håper folk tar hensyn til skiltingen som blir satt opp. Parkerer du på anviste plasser og respekterer oppsatte skilt bidrar du til at dagen flyter bra for alle, sier han.

Det blir merket parkeringsplass for personer med nedsatt funksjonsevne ved Storgata 6, ved toalettene på torget, ved innkjøring til Helsehuset og ved Lilletorget. Det blir merket sykkelparkering i Kulåsparken.

Her kan du ta en titt på bilder fra tidligere feiringer:

Bildeserie

BILDER: Se hvem som kjørte veteranbilkortesje gjennom sentrum

Bildeserie

Bildeserie: Slik feiret SA-leserne 17. mai

Bildeserie

BILDER: Barnetoget