Ikke bytt 17. mai-arena!

KULÅS: Svein A. Halvorsen er leder av Sarpsborg Janitsjarkorps. Han ønsker ikke at 17. mai-feiringen flyttes ut av parken.

KULÅS: Svein A. Halvorsen er leder av Sarpsborg Janitsjarkorps. Han ønsker ikke at 17. mai-feiringen flyttes ut av parken. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det stemmer at det var usedvanlig få mennesker i Kulås-amfiet under det tradisjonelle 17.mai-arrangementet som avsluttet barnetoget.

DEL

Leserbrev

Det stemmer også at programmet er preget av lange tradisjoner med få endringer og fornyelser. Hva gjelder programinnholdet, så synes jeg 17.mai-komiteen skal få ha tilliten til å avgjøre hva som skjer og hva som ikke skjer gjennom nasjonaldagens offisielle del. Komiteen er satt sammen av kompetente sarpinger fra politikk, aktuelle interessegrupper, byselskapet iSarpsborg og lag og foreninger. De er helt sikkert interesserte i både evalueringsinnspill og fornyingsforslag.

En festdag som 17. mai skal holde på tradisjonene, men bør også fornye innholdet gradvis såpass at interessen ikke dabber av hos byens borgere. Kanskje spesielt for de yngre.

Tradisjoner og identitet

Tradisjoner og identitet er spesielt viktig for innbyggere i en 1002 år gammel by. Men kreativitet og fornyelsesevne er samtidig det som bringer oss videre.

Kommunens nyjusterte visjonsformulering er «Sammen skaper vi Sarpsborg». Vi er ganske gode på å gjøre ting sammen. Det har vist seg at samarbeid og vilje kan utrette store ting, noe vi blant annet opplevde under tusenårsjubileet. Jeg mener at det er å gå baklengs inn i fremtiden med blikket ned i bakken, hvis vi flytter et storslagent og tradisjonelt 17.mai-artrangement fra Kulås amfi til torget. Vi er så heldige i Sarpsborg at vi har flere flotte utendørs sentrumsarenaer. Torget er godt egnet for store forsamlinger, men Kulås er bedre egnet ved mange anledninger. Det er ikke mange byer som har en såpass råflott utendørsarena. Sentrumsnært og samtidig i en herlig grønn park med fuglekvitter og parkstemning.

Voldsomt potensial

Legg bildet av Kulås-folkehavet fra 17. mai 2016 ved siden av bildet fra årets festdag samme sted, så ser du potensialet. Sarpinger har de siste årene bevist at vi er gode på å samarbeide for å flytte våre grenser, og prestere større og bedre, synligere og fremtidsrettet.

I forkant av 17. mai er det mange som kan bidra for å fylle amfiet på nasjonaldagen. Læreren som motiverer foreldre og elever til å delta til det er ferdig, 17.mai-komiteen som lytter til fornyelsesinnspill i programmet, den vanlige tilskueren som vil oppleve noe å bli stolt av, korpsmusikanten som forbereder seg bedre enn noen sinne, kommunen som virkelig slår på stortromma og vil være en av landets beste 17.-mai-kommuner, informasjonsapparatet som sørger for at flest mulig vet hva som skal skje – og som motiveres til å delta. Og sist, men ikke minst – alle festkledde sarpinger som klapper, smiler, ler og synger om kapp med sola.

Amfiet har vokst

Kulås amfi har vokst etter restaureringen i 2015, og rommer rundt 6.000 mennesker. Amfiet kan virke nådeløst stort hvis det er glissent blant publikum, men samtidig er det et av Norges flotteste utendørsarenaer når det fylles med folk.  Det kan vel ikke være vanskelig å mobilisere like godt på nasjonaldagen, som byens stolte fotballag klarer på en vanlig søndag? Jeg vet at vi kan hvis vi vil. Det handler bare om at de mange tusen ekte sarpehjertene vi har i byen vår bestemmer seg.

På 17. mai bidrar vi alle til festen. Barna som går i tog, foreldrene som forbereder og pynter, korpsmusikantene og korene som tonesetter dagen, russen som jubler ut sine siste krefter før eksamen, de ansatte på kommunalteknikk som pynter byen, og alle dere andre. Vi er 56.000 sarpinger nå. Jeg regner med at rundt 6.000 av oss vil se avslutningen på barnetoget 17. mai 2019.

PS! I år falt nasjonaldagen i en langhelg rundt pinsen. Dette har trolig påvirket mange til å reise bort eller gjøre noe annet enn å dra til sentrum.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags