En Sarpsborg-mann i slutten av 40-årene tirsdag varetektsfengslet i to uker etter en grov voldshendelse som skjedde på plassen ved den nedlagte bensinstasjonen i Korsgata, tvers over Sirukustomta søndag kveld.

Ikke livstruende skadet

Mannen er siktet for grov kroppsskade, og politiet har begjært ham varetektsfengslet i to uker, samtidig som etterforskningen pågår for fullt.

– Politiet ble først kjent med denne hendelsen etter at fornærmete i saken var fraktet til Ullevaal universitetssykehus i Oslo med alvorlige skader søndag kveld. På bakgrunn av de opplysningene som kom fram under den innledende etterforskningen ble en mann i slutten av 40-årene pågrepet og siktet for grov kroppsskade og han blir begjært varetektsfengslet i dag, opplyser krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg-politiet til Sarpsborg Arbeiderblad.

Han sier videre at den voldssiktede er godt kjent av politiet fra tidligere og har flere uoppgjorte saker på seg, riktignok ikke av så alvorlig art som denne grove voldssaken. Også voldsofferet, en 30 år gammel mann fra Sarpsborg, er godt kjent av politiet fra tidligere.

– Fornærmede i saken ble påført alvorlige hodeskader etter å ha blitt utsatt for vold ved bruk av en øks eller en annen type slagvåpen. Han ble fraktet til sykehus i Oslo, der han ble operert på mandag. Han er ikke livstruende skadet, men hodeskadene han ble påført er alvorlige, sier krimsjefen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Les også: Sarpsborg-mann (30) omkom etter utforkjøring - politiet frigir navnet

Ønsker tips fra fotballpublikum

Krimsjefen bekrefter at politiet har opplysninger om at det skal ha oppstått en konfliktsituasjon mellom den siktede og den fornærmete på det aktuelle stedet, men av hensyn til den videre etterforskningen, ønsker han ikke å gå nærmere inn på hva som kan ha vært et mulig motiv.

– Det ønsker vi ikke å gå inn på nå. Det må den videre etterforskningen bringe på det rene, sier krimsjefen, som håper at publikum kan bidra til å kaste lys over denne grove voldssaken.

– Voldsutøvelsen skal ha skjedd på plassen ved den nedlagte bensinstasjonen tvers over Korsgata ved Sirkustomta mellom klokka 19.00 og 20.00 søndag kveld. Dette var på en tid da det var mange mennesker som var på fotballkamp på Sarpsborg stadion og som hadde parkert bilene sine på Sirkustomta. Dersom det er noen som var på den kampen, eller andre som befant seg i området i dette tidsrommet, som har gjort observasjoner som kan settes i sammenheng med denne voldssaken, så oppfordrer vi disse til å ta kontakt med politiet, oppfordrer krimsjef Kai Andersen.

Tidligere i dag ble mannen framstilt for varetektsfengsling i Fredrikstad tingrett.
Ifølge fengslingskjennelsen erkjente han ikke straffskyld og ba om å bli løslatt. I kjennelsen framgår det at mannen i slutten av 40-årene hadde blitt bedt om å møte ham flere ganger, og at han søndag dro ned til stedet for å snakke med fornærmede for å snakke med ham. Han sa i retten at han ikke forsto noen ting da han kom hjem og fikk se bilde av fornærmede med bandasje på telefonen til hans kjæreste.

Han sa i retten at han ikke vet hva som kan ha skjedd med fornærmede etter hendelsen, og hevder at den fornærmede 30-åringen hadde satt opp en felle for ham.

Fredrikstad tingrett mener det er skjellig grunn til å mistenke den siktede, og mener det foreligger fare for bevisforspillelse dersom han løslates.