– Det har vært veldig morsomt å skrive boka, forteller Svein A. Halvorsen (56), som gjennom hele fjoråret var sjefen for Sarpsborgs tusenårsjubileum.

Årets julegave

Fredag 13. oktober lanserer han jubileumsboka «1000 takk – En bok om 1000-årsjubileet i Sarpsborg» i Olavs Hall på Borgarsyssel Museum, med Sarpsborg kommune som utgiver. Opplaget på den kommende boka er på 7.000 eksemplarer. Og allerede lørdag 14. oktober finnes jubileumsboka i samtlige bokhandlere i Olavs by.

Summeres publikumstallene, så kommer vi til over 200.000 publikummere. Det er helt utrolig, og det betyr at tusenvis av sarpinger og andre sitter igjen med mange gode minner fra fjorårets byfest.

Svein A. Halvorsen, forfatter og tidligere jubileumssjef for Sarpsborg.

 

– Dette er definitivt årets julegave, mener Halvorsen, som for øvrig skal gjennom et par boksigneringer i løpet av måneden.

Over 200.000 besøkende

I løpet av fjoråret ble det arrangert over 160 offisielle jubileumsarrangement, og flere tusen sarpinger fikk oppleve mange ulike begivenheter.

– Summeres publikumstallene, så kommer vi til over 200.000 publikummere. Det er helt utrolig, og det betyr at tusenvis av sarpinger og andre sitter igjen med mange gode minner fra fjorårets byfest, understreker Halvorsen.

Helt siden februar i år har den tidligere jubileumssjefen jobbet med bokprosjektet.

Ingen historiebok

– Det er ingen roman eller en historisk bok, selv om jubileumshistoriker Trond Svandal likevel har skrevet 12 sider med byhistorie. Øvrig tekst har jeg skrevet helt selv med unntak av de offisielle talene som er trykt i boka, påpeker den nybakte forfatteren.

 

Halvorsen understreker at boka ikke har blitt en kritisk egenevaluering av jubileet.

Jubileumsboka er delt inn i fem kapitler og består av 340 sider med store og små saker fra fjorårets byfest. Det er Møklegaard Trykkeri AS på Nabbetorp i Fredrikstad som har trykket boka.

Kronologisk oppsummering

Alt fra nyttårsfesten i 2015 med hele 13.000 publikummere innenfor gjerdene til tusenårsfesten i Hafslundparken, som ble omtalt som bursdagsfesten til tusen – kan sarpingene nå få gjenoppleve i den nye minneboka til Svein A. Halvorsen. Samtlige jubileumsarrangementer oppsummeres nemlig i kronologisk rekkefølge.

– Boka inneholder bilder fra hendelser, arrangementer og ikke minst av menneskene som har besøkt arrangementene, i tillegg til de som har jobbet foran og bak programplakaten. Alt oppsummeres i riktig rekkefølge, sier han.

Den tidligere tusenårssjefen har skrevet boka på prosjektbasis, og har vært ansatt av kommunen som forfatter de siste månedene.

– Det har vært en interessant og morsom oppgave. Nå kan vi endelig vise de 7.000 eksemplarene fram til byens befolkning. Dette blir nok årets julegave, avslutter Svein A. Halvorsen optimistisk.

Fakta

  • Utgis av Sarpsborg kommune.
  • Tidligere jubileumssjef Svein A. Halvorsen har forfattet boka «1000 takk - En bok om 1000-årsjubileet i Sarpsborg»
  • Opplaget er på 7.000 eksemplarer, og trykkes ved Møklegaard Trykkeri AS i Fredrikstad.
  • Totalvekten på alle bøkene er 11,4 tonn.
  • Dersom enn legger alle sidene i bøkene etter hverandre får vi 67 kilometer.
  • Stables alle de 7.000 bøkene etterhvandre i høyden, så blir det en stabel på 182 meter.
  • I salg i samtlige bokhandlere fra lørdag 14. oktober 2017.