Gå til sidens hovedinnhold

– Å ha det gøy er den beste formelen mot frykt

Artikkelen er over 1 år gammel

Mandag leverte Jonas Groth og Stian Joneid en spesialkonsert til sine venner og følgere på Facebook, og lørdag kveld kan du se og høre de to direkte på Sa.no.

Duoen Jonas Groth og Stian Joneid hører i manges ører sammen like godt som egg og bacon. De to er inne i sitt fjerde tiår med å spre glede og underholde gjennom musikken. I 1997 begynte de to et samarbeid på Oscar i Fredrikstad, og siden den gang er det ikke mange sarpinger som ikke har hørt deres stemmer i en oppsetning eller under en konsert.

Samarbeid

Nå går de to, sammen med flere andre artister, sammen for å levere en konsert hjem i stuene til alle som vil høre på gjennom Sa.no.

Konserten er et samarbeid mellom Dickens, Glenghuset, Sarpsborg Arbeiderblad, Østfold Audio AS og Martin Kristiansen, hvor sistnevnte representerer det profesjonelle musikkmiljøet i Sarpsborg.

Allerede mandag var Groth og Joneid samlet hjemme hos førstnevnte for å levere en konsert via Facebook.

– Det var en idè jeg kom på, og som jeg delte med Stian. Vi hadde bare bestemt hvilke låter vi skulle spille, men vi hadde som vanlig ikke øvd, ler Groth.

– Vi laget god stemning oss i mellom, og tydeligvis også for mange av tilhørerne. Vi har fått utrolig mange gode tilbakemeldinger, og det viser at folk vil bli underholdt også i en vanskelig tid, fortsetter han.

Gode tilbakemeldinger

Groth forteller at tilbakemeldingene de to har fått, gikk på at folk glemte de tunge og dystre følelsene. Men han forteller også om èn spesifikk tilbakemelding som har satt ting i perspektiv for ham:

– En av tilbakemeldingene jeg fikk etter konserten på mandag var fra en person som hadde gått og lagt seg med panikkangst hver kveld i en uke, men etter konserten vår, la den personen seg med et smil om munnen. Sånne tilbakemeldinger setter spor, og det er jo akkurat det vi musikere og entertainere ønsker, sier Groth.

Stian Joneid sier seg enig med Groth.

– Det er ingenting som er bedre enn at vi kan være til trøst. Det å få folk til å tenke på litt andre ting er viktig i dagens situasjon, og vi gleder oss veldig til denne spesielle konserten. Følelsen av å være til nytte for noen gir en helt spesiell følelse, sier Joneid.

Underholdning

Joneid sier videre at han er takknemlig over å få muligheten til å være et lysglimt i en ellers dyster hverdag:

– Jeg synes denne konserten er et veldig godt tiltak. Det er jo ikke sånn at folk har sluttet å ønske seg underholdning i disse tider, men man blir på en måte fratatt muligheten til å bli underholdt. Hvis dette samtidig kan gi artistene som stiller opp på dette noen kjærkomne kroner i kassa, så er det bare en hyggelig bonus, sier han.

Jonas Groth gleder seg også til konsert, og han håper de som har mulighet til det vil være med å bidra via Vipps under lørdagens konsert.

– Jeg anbefaler folk å være med på å vippse og donere i den grad de har råd til det. Kultur er viktig, men folk må jo selvfølgelig ha til smør på brødskiva. Kan du gi litt, så gjør det, oppfordrer han.

Groth håper så mange som mulig vil følge lørdagens sending, og han avslutter med disse velvalgte ordene:

– Å ha det gøy er den beste formelen mot frykt.

Kommentarer til denne saken