Tok imot dommen med stolthet

BOT: Freddy Øvstegård foran lokalene til Sogn og Fjordane tingrett i Førde, der han nylig sto tiltalt for sivil ulydighet. Tirsdag morgen fikk han dommen på 10.000 kroner i bot.

BOT: Freddy Øvstegård foran lokalene til Sogn og Fjordane tingrett i Førde, der han nylig sto tiltalt for sivil ulydighet. Tirsdag morgen fikk han dommen på 10.000 kroner i bot. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

10.000 kroner i bot. Men nyvalgt stortingsrepresentant for Sosialistisk Venstreparti Freddy Øvstegård, tok imot dommen med stolthet.

DEL

Tirsdag morgen fikk Freddy Øvstegård dommen etter at han 28. september sto tiltalt for sivil ulydighet i Sogn og Fjordane tingrett i Førde, tiltalt for sivil ulydighet.

Førdefjorden

Sammen med rundt 100 andre aktivister hadde han lenket seg fast til anleggsmaskinene til gruveselskapet Nordic Mining. Det var i februar i fjor at han på denne måten aksjonerte mot tillatelsen som gruveselskapet hadde fått til å dumpe 250 millioner tonn med gruveslam i Førdefjorden. Tillatelsen har gruveselskapet fått fra regjeringen.

ARRESTERT: Freddy Øvstegård (t.h.) blir sammen med Edvard Bjørnson, arrestert 16. februar i fjor i forbindelse med aksjonen mot Nordic Minings tillatelse til dumping av gruveslam i Førdefjorden.

ARRESTERT: Freddy Øvstegård (t.h.) blir sammen med Edvard Bjørnson, arrestert 16. februar i fjor i forbindelse med aksjonen mot Nordic Minings tillatelse til dumping av gruveslam i Førdefjorden. Foto:

Førdefjorden er en nasjonal laksefjord og Øvstegård mener at lokalbefolkningen har blitt overkjørt i saken.

Som ventet

– Dommen på 10.000 kroner i bot og 1.000 kroner i saksomkostninger, var som ventet. Det er det de andre aksjonistene har fått. Men jeg tar imot dommen med stolthet for det vi har gjort og saken vi har kjempet for. Jeg kommer i tiden framover til å kjempe for Førdefjorden på andre måter, sier Øvstegård til Sarpsborg Arbeiderblad.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken