Nå er det ganske nøyaktig ett år siden Norge ble nedstengt som følge av at koronapandemien hadde nådd oss. Vi befant oss i en situasjon vi ikke hadde opplevd før, og det ble iverksatt strenge restriksjoner. Smittetallene har variert, men p.t. er det en helt tydelig trend at de er på vei oppover igjen.

Vi er alle trøtte, slitne og lei hele situasjonen, og håper at vi snart kan få hverdagen vår tilbake.

Hele samfunnet vårt lider, mange lever isolert og føler på ensomhet. Næringslivet sliter, og vi tenker at nå må det vel snart snu.

Jeg har gjort meg noen tanker rundt dette. Forrige mandag fikk jeg en melding fra Family Sports Club på Grålum at en av dagene jeg hadde vært der hadde de hatt besøk av en person som hadde korona uten å ha symptomer, og dette førte da til at alle ble henstilt å teste seg.

Takket være det supre systemet de hadde der så fikk de oversikt over hvilke personer det gjaldt, og hver enkelt ble kontaktet. Det dreide seg om cirka 300 personer, og også personalet der måtte teste seg. Senteret ble stengt i to dager for avspriting. Retningslinjene ble fulgt til punkt og prikke i god dialog med kommunen.

All ære til Family og kommunen, det ble reagert raskt og riktig.

Heldigvis ble min test negativ etter at jeg fikk testet meg raskt - takket være et system som kommunen har laget. Jeg gikk inn på kommunens hjemmesider, og fikk raskt og enkelt bestilt test. Tid dagen etter, testen greit utført sittende i bilen, og resultat etter 25 timer! Fantastisk!

Jeg er dypt imponert over hvordan vår kommune har laget systemer som fungerer så godt!

Men jeg gjør meg noen tanker rundt dette etter å ha vært på en handlerunde i sentrum før helgen. Jeg er klar over at det ikke er påbud om munnbind inne i butikker og kjøpesentra, men anbefalt dersom man ikke kan følge avstandsregelen på én meter - er vel to meter som gjelder også. Jeg så mange som ikke brukte maske, og som helt klart var for nærme andre. Da spør jeg: Hvorfor det?

Tenker man at det ikke er så farlig, jeg har jo ingen symptomer osv. Men tenk på hvilke konsekvenser det vil få dersom man har smitte uten å vite om det, slik som den/de personer som førte til det som hendte på treningssenteret?

Hvis vi skal få bukt med denne pandemien så må alle bidra, ikke tenke at dette ikke gjelder meg.