Alle travløp stoppes i Norge

MÅ VENTE: Ferrari B.R. og Per Oleg Midtfjeld kan ikke delta i travløp på en stund.

MÅ VENTE: Ferrari B.R. og Per Oleg Midtfjeld kan ikke delta i travløp på en stund. Foto:

Norsk travsport må avlyse alle løp fra og med fredag som er resultat av koronaviruset. Det vil få store konsekvenser for næringen.

DEL

Travstoppen gjelder i første omgang til og med 26. mars. Det er Trav- og Galopp-Nytt (TGN) som melder dette.

Norsk hestesport har forsøkt å få til en ordning med videre løp, men myndighetene har sagt nei. Helsedirektoratet karakteriserer travløp som idrettsarrangement. Uten løp, vil ikke Norsk Rikstoto få inntekter fra sitt eneste produkt som er spill på hest. V75-løpene skulle denne helgen gått i Bergen.

Momarken travbane i Mysen stenger anlegget for trening av hester som ikke står oppstallet på travbanen.

– Det er fem ansatte på Momarken. Alle har fått permitteringsvarsel, inkludert meg selv. Om alle permitteres, avhenger litt av hvordan vi skal gjøre det med driften av stallene og banen framover. Vi stenger i alle fall banen for all aktivitet annet enn for hestene som står oppstallet på banen. På den måten begrenser vi aktiviteten til et minimum. Vi kommer til å senke ressursene til driften til et minimumsnivå, men har fokus på å ivareta dyrevelferden, sier daglig leder Harald Aase til TGN.

Landets hovedbane, Bjerke, har permittert 38 ansatte.

– Det dreier seg hovedsakelig om deltidsansatte løpsfunksjonærer, men også totopersonell og andre funksjoner. Det er unntakstilstand og det vil bli drøftelsesmøter med ansatte også i Bjerke travbane Eiendom. Vi må opprettholde en minimumsbemanning, men uten inntekter kan vi ikke forsvare utgifter, sier Bjerkes direktør Arnlioth Heltberg.

Oilers-kaptein ferdig i Stavanger – flytter til Sarpsborg med familien

Sarpsborg 08 sender alle hjem fram til tirsdag

Artikkeltags