Gå til sidens hovedinnhold

Alt skal vekk! Det er storsalg nå!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Privatisering. Felles verdier og velferd konsentreres ytterligere på noen private hender. De politiske forskjellene knyttet til hvem som skal eie og styre naturressurser, velferd og penger i landet vårt, er nå større enn noen gang i nyere tid. Arbeiderpartiet jobber for fellesskapet. Vi mener naturressursene og velferdsstaten vår skal komme det breie lag av befolkningen til gode.

Høyres forslag til partiprogram har tankevekkende politikk som kan føre til betydelige endringer av samfunnet slik vi kjenner det. Høyre vil «føre en politikk for økt privat eierskap». De vil krympe fellesskapets ressurser, for eksempel ved å:

  • privatisere felles norske skoger
  • selge mer av Equinor
  • privatisere velferd blant annet i den felles helsetjenesten som vi i dag styrer demokratisk sammen i kommunen eller i landet.

Alt skal vekk. De vil ha storsalg nå.

Arbeiderpartiet vil tvert imot forsterke velferdsstaten vår - uavhengig av adresse og lommebok. Hvorfor ønsker vi det?

Koronautfordringen viser at det er en felles velferdsstat som gir folk trygghet. Vi ser i tillegg at de økonomiske forskjellene på folk i mange land, reduserer livskvaliteten og skaper utrygghet.

Valget om vi skal eie mer eller mindre sammen, og om vi skal ha storstilt salg og privatisering, blir blant de viktige spørsmålene i det kommende stortingsvalget.

Vi trenger et mer rettferdig Norge der vi i står opp for hverandre! Dette er til fordel for oss alle. Vi har alle glede av den felles velferdsstaten vår gjennom livet: I dag deg, i morgen meg.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.