Gå til sidens hovedinnhold

Graffiti-kunstneren Buraas dekorerte skolen han selv gikk på

Artikkelen er over 5 år gammel

Graffiti-kunstneren Are Buraas (31) har malt Sarpsborgs historie på skoleskuret der han selv var elev.

Lørdag var det 1.000 års fest på Alvimhaugen barneskole. I gymsalen var det «stinn brakke» da Trond Svandal fortalte om Sarpsborgs historie, og elevene selv imponerte med flott sang.

I alle klasserommene var det utstillinger som fortalte om Sarpsborgs historie og Alvim.

Historiske malerier

Men det som kanskje imponerte og gledet aller mest, var jobben som graffiti-kunstneren Are Buraas har gjort på skolen. Han er selv Alvim-gutt, og har både gått i barnehagen og vært elev ved skolen.

I lengre tid har han dekorert skolen med graffitikunst. Det begynte i kjelleren i lokalene som brukes både til SFO og fritidsklubben Verdensspeilet. De siste ukene har han arbeidet ute både på en av veggene til selve skolebygningen, og ikke minst har han dekorert skoleskuret. Her har han malt Sarpsborgs historie helt fra istiden til i dag med Alvim i sentrum. I et slikt perspektiv blir selv Olav den hellige liten. På maleriet er det da også Alvim-kongen Gandalv som ruver.

Har drømt om å få dekorere skolen

– Jeg har bevist gjort Olav den hellige liten. Han var ikke herfra og jeg synes han har fått nok oppmerksomhet. Gandalv var den siste kongen fra Alvim som falt, og er symbolet på Alvim-kongene, sier Buraas.

– Hvordan er det å dekorere skolen der du selv har vært elev?

– Det er noe jeg har drømt om helt siden jeg begynte med graffiti. Det var midt i blinken for meg nesten «ment to be», sier han.

Landets flotteste

– Vi har fått landets flotteste skoleskur, sier en tydelig stolt rektor, Knut Raknerud Olsen.

– Dette arrangementet har betydd mye for både skolen og lokalsamfunnet.Vi har ikke bare fått et løft i kunnskapen om vår egen by, vi har også knyttet relasjoner mellom alle nasjonene som er på skolen. Skolen har blitt en møteplass for lokalsamfunnet, fortsetter han.

Kommentarer til denne saken