Det i en klasse hvor det var rundt 250 deltakere. Andreas som er 14 år gammel og konkurrerer i 15-årsklassen var fornøyd med det resultatet. Olsen Tomta var ærlig på at det gikk bedre enn han hadde sett for seg på åpningsdistansen.

– Jeg hadde ikke noe spesifikt resultatmål da jeg kom hit. Det handlet om å få gå så bra på ski som mulig. Det kan være utfordrende så lenge vi ikke får trent på snø. Det er hverdagen for flesteparten av oss ettersom det nesten ikke har vært treningsforhold i lysløypa i vinter, sa Andreas til SA-sporten.

Ikke videre på sprinten

Andreas Olsen Tomta kom ikke videre på sprinten og det var en aldri så liten skuffelse. Selv om han var forberedt på at det ville bli vanskelig å gå videre. Det ble en god avslutning på det første hovedlandsrennet til den unge tenåringen ettersom han gikk en god stafettetappe for sitt Østfold-lag.

– Jeg er glad i å trene og det er godt å se at den treningen som du legger ned gir resultater. Jeg er lysten på å trene hardere og mer inn mot neste sesong. Først skal jeg avslutte denne sesongen på en skikkelig måte. Ungdomsstafetten i Holmenkollen er et arrangement som jeg ser fram til, avsluttet Olsen Tomta.

Solid sprint

Marcus Dahl-Rismyhr som har vært solid i hele vinter, gikk også bra selv om han ikke traff helt med toppformen denne gangen. Men det var ikke så mye som manglet på at han gikk videre på sprinten.

Godt og vel to sekunder skilte han og den løperen som ble nummer 30 og var den siste som gikk videre. Marcus hadde 50. beste prologtid. Flott innsats også av Teodor Svartedal som mange lurte på om han var i familie med Jens Arne Svartedal. Niendeklassingen er nevøen til den tidligere toppløperen.

Av og til banker hjertet til Jørgen (21) vel mye

Ble heiet fram av OL-vinner