– I rollen som Olav den hellige ba jeg Gud om å gi meg et tegn. Da åpnet en person i nabolaget vinduet og ba meg om å dra til helvete. Jeg tipper det var noen som var lei av å høre den samme replikken kveld etter kveld, smiler Bjørn Skagestad.

Heldigvis tok ikke Skagestad seg nær av den noe ufine meldingen han fikk servert for over 20 år siden. I all hovedsak husker han forestillingene om «Sverdet» som svært spektakulære og morsomme.

Rause østfoldinger

Mange fikk gleden av å se Skagestad i rollen som Olav den hellige under forestillingene «Sverdet», han hadde hovedrollen tre sesonger da forestillingen ble spilt i ruinparken på Borgarsyssel museum på slutten av 1990-tallet. Skagestad var også med under uroppsettingen av «Sverdet» i 1974.

– Med landsted på Onsøy og flere oppdrag i distriktet har jeg har blitt litt østfolding. Jeg liker mentaliteten her nede, østfoldingene tar seg ikke selv så høytidelig og er stort sett veldig rause, forteller skuespilleren som er født og oppvokst i Oslo.

Tidligere denne sommeren har Bjørn Skagestad deltatt i stykket «Lysglimt i mørke» som ble spilt i Brottet Amfi på Hvaler.

Her er et lite videoklipp fra øvingene:

Viktig budskap

Nå er skuespilleren Bjørn Skagestad (71) i full gang med øvingene til de kommende forestillingene på Storedal Kultursenter. Han og musikeren Espen Leite spiller forestillingen «Jeg trodde en gang jeg var alene om å være annerledes – fragmenter av et liv» fredag til søndag denne helgen og fredag 26. august.

– Bjørn formidler denne historien på en levende måte, dette er et stykke hvor jeg føler at vi treffer med et budskap som er viktig for mange, forteller Leite.

Forestillingene spilles utendørs i Amfiteateret på Storedal Kultursenter.

Inkluderende menneskesyn

Skagestad går denne helgen inn i rollen til en av distriktets store helter. Erling Stordahl fra Skjeberg var grunnleggeren av Storedal Kultursenter, Ridderrennet på Beitostølen og Beitostølen Helsesportsenter.

– I dagens samfunn er mange opptatt av det materialistiske. Med denne historien håper jeg at langt flere mennesker kan se hverandre. Vi har et meningsfylt budskap å formidle, forklarer skuespilleren.

Erling Stordahl var kjent for sitt inkluderende og mangfoldige menneskesyn samt sitt arbeid for synshemmede og funksjonshemmedes rettigheter. Men han var også en norsk musiker og idrettsaktivist. Stordahl gikk bort i 1994.

Flere store roller

Skagestad var i en årrekke ansatt som skuespiller på Det Norske teater og ved Nationaltheatret. Høsten 2016 spilte han rollen som Kåre Krogstad, faren til Pelle og Beate Krogstad i såpeserien «Hotel Cæsar». Mange husker også skuespilleren fra TV-serier som «Jul på Månetoppen», «Kodenavn Hunter» og «Vestavind».