Det melder toppklubben på sine nettsider tirsdag.

– 26-åringen fra Sarpsborg er ansatt som mental trener og har, tross sin unge alder, opparbeidet seg mye erfaring på området både i inn- og utland, skriver klubben.

Gamlesanne er fra Opsund og jobber også i konsulentselskapet Raw Performance, som leverer mental trening og ledertrening til toppidrett, næringsliv og privatpersoner.

Startet tirsdag

Hun har hatt en rekke oppdrag for ulike mennesker og bedrifter, og i 2018 hadde hun deltidsjobb som mental trener for Kongsvinger IL Toppfotball.

Tirsdag morgen var hun på plass i sin nye jobb på Intility Arena og møtte sine nye kollegaer i Vålerenga.

– Jeg har jobbet fem år som mental trener i klubb og med individuelle utøvere, både på nasjonalt og internasjonalt nivå. I tillegg til psykologiutdanning har jeg også tatt flere fag i organisasjon og ledelse, og spesialisert meg innenfor arbeidspsykologi og idrettspsykologi, sier Gamlesanne i pressemeldingen fra VIF.

Videre utvikling

– Når man hører ordene «mental trener» er det fort gjort å tenke at jeg skal komme inn og fikse noe, men dette er et grep Vålerenga tar for å legge til rette for videre utvikling og forhåpentligvis gjøre spillerne enda bedre, forteller hun videre.

Da Gamlesanne gjestet SAs podkast i 2019, fortalte hun at yrket hennes handler om å få ut hele potensialet hos dem hun jobber med.

saken fortsetter etter Instagram-innlegget

– En kompetanse vi trenger

Toppklubben er svært glad for å ha kapret Gamlesanne og hennes kompetanse.

– Det å ansette en mental trener er noe jeg har hatt lyst til og interesse av lenge, og det har ingenting med tabellsituasjonen å gjøre. Det er mange ulike personligheter i spillergruppa, og Ann-Helen har en kompetanse som er viktig å få inn i teamet, sier hovedtrener Dag-Eilev Fagermo.

– Vi hadde en lang intervjurunde i forkant av ansettelsen hvor hun gjorde et veldig godt inntrykk. I tillegg kommer Ann-Helen fra et selskap som er eksperter på området vi søker, uttaler han på VIFs nettsider.