Ansatt i bofellesskap har fått påvist korona

Valaskjold omsorgssenter sett fra luften.

Valaskjold omsorgssenter sett fra luften. Foto:

Flere beboere og en ansatt er satt i karantene.

DEL

En ansatt ved Valaskjold bofellesskap i Sarpsborg er smittet av korona. Det opplyser kommunen på sine nettsider torsdag kveld.

– Vi har god oversikt over situasjonen og har satt i verk nødvendige tiltak. Det er på det rene at den ansatte har vært på jobb én dag mens vedkommende regnes som smittebærende, sier kommuneoverlege Karianne Jenseg Bergman.

Det er foreløpig uklart hvordan den ansatte har blitt smittet, men det er avklart at vedkommende ikke har blitt smittet i bofellesskapet.

Smittesporingen håndteres av kommunen den ansatte bor i, men Sarpsborg kommune har ansvar for å følge opp arbeidsstedet og nærkontakter i Sarpsborg.

Flere i karantene

Elleve av beboerne på Valaskjold har vært i nærkontakt med den ansatte med koronasmitte. De vil bli testet fredag og fulgt opp videre.

Én annen ansatt er definert som nærkontakt og må i karantene og gjennomføre test. Ingen av nærkontaktene har symptomer på korona.

Kommuneoverlegen sier at alle nærkontakter allerede har blitt orientert og at pårørende er varslet.

Bofellesskapet er en del av Valaskjold omsorgsenter. Det består av 48 leiligheter. Det er også gjort tiltak i bofellesskapet for å redusere faren for ytterligere spredning. Det er innført besøksforbud i etasjen som er berørt, foreløpig fram til og med 7. august.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken