Seks uker etter at de første 200 Voyah Free-bilene ble sjøsatt fra Wuhan i Kina, er den nye premium-SUVŽen klar for norske veier.

– De første samlebåndsproduserte Voyah Free-bilene gjør debuten sin når vi åpner vårt nye showroom i Sarpsborg denne uka. De kommer bokstavelig talt rullende ut rett fra lasteskipet, forklarer Lars Mabro Carlsson, nestleder salg i Electric Way.

Leveres fortløpende

Bilene er i praksis klare for levering til norske kunder.

De skal kun gjennom en rask software-oppdatering før de slippes ut på veien.

– Dette gjør vi fortløpende, så de første solgte bilene leveres ut om et par uker, sier Carlsson.

Deretter vil det nesten være mulig å få seg bilen på dagen, hevder de.

Tunejordet

Etter at Voyah Free ble lansert i Norge i juni, har importøren Electric Way åpnet egne showroom i Oslo, Hamar og Drammen.

Forrige uke ble en større flagshipstore åpnet i Trondheim, og torsdag klippes snora for nok et splitter nytt showroom: i Sarpsborg. Lokasjonen blir på Sulland i Johan Gundersens vei 2 på Tunejordet.

Lars Mabro Carlsson forteller om stor pågang etter bilen på alle lokasjoner:

1. januar

– Regjeringens varslede avgiftsøkningen for elbiler fra nyttår, har naturlig nok skapt økt etterspørsel hos oss som kan levere biler nå i høst. Vi har fortsatt biler tilgjengelig, men det går fort unna nå. Dessverre tror en del at de slipper unna økte avgifter bare de rekker å bestille bil før nyttår. Men faktum er at bilen må være registrert før 1. januar for at du skal unngå nye avgifter. Dermed er det er ganske mye å spare på å handle nå, sier Carlsson.

For seks uker siden var et team fra Electric Way, deriblant gründer Torje Aleksander Sulland, i Wuhan for å overse at utshipping av de 200 første Voyah Free-bilene gikk etter planen.

– En milepæl

Transporten skapte for øvrig stor oppmerksomhet i Kina. Om lag 35 journalister møtte opp for å se den norske delegasjonen sende første last av gårde.

– Det er en milepæl for oss at det første partiet med biler nå er kommet til Norge og Europa. Det viser for alvor at Voyah nå er klare til å konkurrere i det mest modne av alle internasjonale bilmarkeder. Det er også en mulighet for oss til å vise resten av verden hvor langt vi er kommet med hensyn til elbilteknologi, design og produksjonsstandard, sier Lu Fang, administrerende direktør i Voyah.