En av disse blir «Årets sarping»

DE NOMINERTE: Øverst fra venstre ser vi håndballspiller Kari Brattset, stortingspolitiker Elise Bjørnebekk-Waagen, brannhelt Bjørn Runar Grønland, Torsdagsløpet-ildsjel Per Prøitz, arrangør av felles julefeiring Margrethe Stang og fotballspiller Ole Christoffer Heieren Hansen.

DE NOMINERTE: Øverst fra venstre ser vi håndballspiller Kari Brattset, stortingspolitiker Elise Bjørnebekk-Waagen, brannhelt Bjørn Runar Grønland, Torsdagsløpet-ildsjel Per Prøitz, arrangør av felles julefeiring Margrethe Stang og fotballspiller Ole Christoffer Heieren Hansen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I 2015 ble Snorre Walther kåret til «Årets sarping». Året etter fikk ildsjelen Aage Rishøi den gjeve prisen. Nå skal SAs lesere stemme fram «Årets sarping 2017».

DEL

Vinneren av prisen skal offentliggjøres på Sarpsborggallaen på Sarpsborg scene lørdag 27. januar.

I løpet av denne kvelden vil Sarpsborgs kulturliv vise seg fram fra sin beste side, med opptredener av blant andre Erik André Hvidsten, Malin Ellefsen Joneid og Ingeborg Walther.

To verdige vinnere

«Årets sarping» er blitt kåret to ganger tidligere.

Snorre Walther fikk «Årets sarping»-prisen for sitt enorme engasjement i forbindelse med at «Sommerbåten» til NRK la til kai i Høysand i 2015. Innspillingen av programmet ble en stor suksess, folkefest og utmerket reklame for byen vår.

Året etter var det en rørt Aage Rishøi som kunne motta hedersbevisningen, etter at sarpingene stemte ham fram som Årets sarping på grunn av hans utrettelige arbeid med tårnet på Appelsintoppen og med å tilrettelegge lysløypa og andre turstier.

– Årets kandidater er alle verdige kandidater, sier prosjektleder for Sarpsborggallaen 2018, Siri Braadland Harborg, som forteller at erfaringene fra de to foregående gallaene er udelt positive.

– Gallaen gjør at det blir litt mer stas både å være nominert og å motta prisene å motta prisene. Jeg tror dette er en fin inspirasjonskilde for alle som jobber frivillig.

I tillegg til «Årets sarping»-prisen, skal man dele ut flere andre priser denne kvelden, blant annet idrettsrådets æresbevisning og kulturprisen.

En rørt Aage Rishøi ble kåret til «Årets sarping» i fjor.

En rørt Aage Rishøi ble kåret til «Årets sarping» i fjor. Foto:

Vil hedre spesiell innsats

Bernt Lyngstad, ansvarlig redaktør i SA, understreker at vinneren av «Årets sarping 2017» skal ha gjort en innsats ut over det man kan forlange.

– Vi ønsker å hedre en person som har gjort en spesiell innsats i 2017. Det kan også være snakk om en person som har gjort en stor innsats i mange år, men som først i år er blitt lagt merke til, sier Lyngstad.

Prisvinneren kan være en person som har gjort én bestemt, imponerende handling eller en person som gjennom langsiktig arbeid har skapt noe positivt for lokalsamfunnet.

Slik gjør du

SA har, i samarbeid med kulturrådet, idrettsrådet og musikkrådet i kommunen, plukket ut seks kandidater som SAs lesere nå har mulighet til å stemme på.

– Jeg håper mange bruker anledningen til å stemme fram sin favoritt. Nå er det opp til sarpingene å kåre «Årets sarping», sier Bernt Lyngstad.

  • Avstemmingen vil pågå til og med søndag 21. januar.
  • Du stemmer ved å sende en SMS med kodeordet SASARPING og nummeret på din kandidat til 2005.
  • Hver stemme koster én krone.
  • Du kan kun stemme én gang per kandidat.

Her er de nominerte:

1. Elise Bjørnebekk-Waagen

Hun ble skutt i låret under massedrapene på Utøya i 2011. Det førte til spiralbrudd, flere måneder i rullestol og en lang kamp for å bli fullt rehabilitert. Årene etter Utøya ble en lang fysisk og psykisk prosess. 11. september 2017 ble 27-åringen valgt til stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet.

Send SASARPING1 til 2005 for å stemme på Elise.

2. Kari Brattset

Hun startet med håndball i Tune IL som 9-åring. Håndballkarrieren fortsatte i Sarpsborg IL, Fredrikstad BK, Glassverket i Drammen og Vipers Kristiansand. Fra å være en lokal stjerne ble forsvarskjempen hele nasjonens yndling under Håndball-VM i Tyskland i desember 2017.

Send SASARPING2 til 2005 for å stemme på Kari.

3. Bjørn Runar Grønland

–Han reddet et liv, sa utrykningsleder Kjell Ivar Gustavsen til Sarpsborg Arbeiderblad etter at bygningsarbeideren Bjørn Runar Grønland reddet en sovende mann ut av et brennende hus på Kurland i mars i fjor. Det ble en nervepirrende formiddag for bygningsarbeideren.

Send SASARPING3 til 2005 for å stemme på Bjørn Runar.

4. Ole Christoffer Heieren Hansen

Forsvarskjempen er egentlig fra Torsnes, men ble en del av Sarpsborg-fotballen allerede i 2005, da han begynte å spille for Sparta Sarpsborg. Fra 2011 var han kaptein på Sarpsborg 08, men i fjor høst fikk han beskjed om at han ikke fikk forlenget kontrakten med 08. Et lokalt fotballeventyr er over.

Send SASARPING4 til 2005 for å stemme på Ole Christoffer.

5. Per Prøitz

I år har Torsdagsløpet i Kalnesskogen 40-årsjubileum. Flere lokale ildsjeler har sørget for at det populære trimløpet har fått et langt liv. De siste årene er det Per Prøitz i Bedriftsidretten i Østfold som har vært krumtappen i Torsdagsløpet. I fjor ble det arrangert 39 løp med nesten 2.000 deltakere til sammen.

Send SASARPING5 til 2005 for å stemme på Per.

6. Margrethe Stang

Etter to år som drivkraften bak julaften-feiringen for sarpinger som ikke ønsker å feire julen alene hjemme, har Margrethe Stang bestemt seg for at arrangementet skal bli en fast tradisjon framover. I år var det 140 sarpinger som feiret julen sammen i Sarpsborg scenes lokaler. Innsatsen til Margrethe Stang og hennes mange gode hjelpere betyr mye for mange.

Send SASARPING6 til 2005 for å stemme på Margrethe.

Artikkeltags