Hvem synes du fortjener å bli «Årets sarping»?

Artikkelen er over 1 år gammel

I fjor valgte sarpingene Ole Christoffer Heieren Hansen til «Årets sarping». Nå kan du avgjøre hvem som blir årets vinner.

DEL

Vinneren av prisen skal offentliggjøres på Sarpsborggallaen på Sarpsborg scene lørdag kveld 19. januar. I løpet av den kvelden vanker det heder på sarpinger som i løpet av 2018 gjorde sterke prestasjoner innen kultur, musikk og sport. Det er Sarpsborg kommune og idrettsrådet, kulturrådet og musikkrådet som står for de fleste prisene.

Fjerde kåring

I tillegg deles prisen «Årets sarping» ut. Det er de nevnte rådene som har nominert kandidatene – og det er Sarpsborg Arbeiderblads lesere som kårer årets sarping.

– Det er fjerde gangen vi deler ut prisen. Tidligere vinnere er Snorre Walther, Aage Rishøi og Ole Christoffer Heieren Hansen, forteller ansvarlig redaktør i SA, Bernt Lyngstad.

Saken fortsetter under bildet.

ÅRETS SARPING: Fjorårsvinner Ole Heieren Hansen skal dele ut prisen til «Årets sarping» under Sarpsborggallaen lørdag 19. januar. Det er SAs lesere som kårer vinneren. En rekke andre priser skal også deles ut under Sarpsborggallaen på Sarpsborg scene. Foto: Vetle Granath Magelssen

ÅRETS SARPING: Fjorårsvinner Ole Heieren Hansen skal dele ut prisen til «Årets sarping» under Sarpsborggallaen lørdag 19. januar. Det er SAs lesere som kårer vinneren. En rekke andre priser skal også deles ut under Sarpsborggallaen på Sarpsborg scene. Foto: Vetle Granath Magelssen

– Vi ønsker å hedre en person som har gjort en spesiell innsats som har betydd noe ekstra for Sarpsborg-samfunnet. Det kan være en innsats som har pågått over tid, eller det kan være noe som er knyttet til en spesiell hendelse, sier Lyngstad.

Mye å være stolt av

Tidligere har heder og ære til personer som utmerker seg i det organiserte, frivillige arbeidet i Sarpsborg blitt utdelt ved forskjellige anledninger. I Sarpsborggallaen har kommunene og rådene for lag og foreninger fått en festkveld hvor utmerkelser deles ut i en høytidelig ramme.

– Vi har enormt mye å være stolt av når det gjelder kulturlivet, idrettslivet og frivilligheten i Sarpsborg. Mange flotte talenter markerte seg i året som har gått og vi gleder oss til å hedre dem med nok et prisdryss på Sarpsborggallaen 19. januar. Under Sarpsborggallaen har vi en unik mulighet til å hedre alle dem som har utmerket seg i løpet av året, samtidig som vi viser fram både kulturliv og idrettsliv under selve sceneshowet, sier kulturutvalgsleder og juryleder Therese Thorbjørnsen.

Fra sarpinger til sarpinger

Nytt av året er at kunstner Jane Hupe fra Sarpsborg skal utforme prisene som rådene og kommunen deler ut. Hun har fått fritt kunstnerisk spillerom, og arbeidstittelen på arbeidene er «Sveve over byen».

– Årets sarping-prisen er en modell av Petter Hepsøs «Weltschmerz»-statue, som står utenfor NAV-bygget i gågata. Men den kommer altså ikke i full størrelse, sier ansvarlig redaktør i Sarpsborg Arbeiderblad, Bernt Lyngstad.

Tradisjonen tro blir den prisen delt ut av den forrige vinneren, som var den tidligere Sarpsborg 08-spilleren Ole Christoffer Heieren Hansen.

Lokal underholdning

I tillegg til prisutdelinger og heder, blir det et bredt spekter av lokale underholdningsinnslag i løpet av kvelden.

– Blant annet samarbeider skolekorpsene i byen om et innslag, fløytistene ved Kulturskolen skal ha en ganske så annerledes framføring og vi får et åpningsnummer fra Olav den Heldige-stykket, sier Magne Hansen i Sarpsborg musikkråd.

Det blir også to idrettsoppvisninger i løpet av kvelden, av Nadja Buric fra Evolution Sarpsborg Danseklubb og bryter Per Anders Kure.

Arrangørene understreker også at Sarpsborggallaen er åpen for alle, og at det legges ut cirka 350 billetter for salg.

Hyllest med finstasen på

– Dette er ikke bare et show, men også en hyllest, så publikum har også en rolle her. Derfor er det også naturlig at også publikum tar på seg finstasen denne kvelden, sier Magne Hansen.

Kveldens konferansier er TV 2s sportsreporter Ida Marie Vatn fra Sarpsborg.

Frist for å stemme er mandag 14. janauar.

Artikkeltags