Opplev julebudskapet etter engelsk tradisjon

FJORÅRETS: Ihlebæk kammerkor bidro med flott sang under «A festival of Nine Lessons and Carols» i St. Mikael kirke på Årum i fjor.

FJORÅRETS: Ihlebæk kammerkor bidro med flott sang under «A festival of Nine Lessons and Carols» i St. Mikael kirke på Årum i fjor. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Onsdag 4. januar får sarpingene muligheten til å oppleve julebudskapet etter engelsk tradisjon i St. Mikael-kirken på Årum.

DEL

Med lesninger fra Bibelen og sanger som understreker budskapet skal Ihlebæk kammerkor ved dirigent Guttorm Ihlebæk sørge for å en lun kveld i St. Mikael-kirken på Årum som for øvrig tilhører Den nordisk-katolske kirke i Østfold.

Siste sjanse

Ihlebæk kammerkor består av 9 medlemmer fra Ihlebæk-familien, samt fire venner. Alle har sunget i Borg Bach-kor, nå Borg Domkor.

Koret opptrer vanligvis bare én gang i året og har kun én øvelse.

I 2016 sang koret i tillegg et program med renessansemusikk ved en visning av Ole Jakob Ihlebæks kunst på Hydrogenfabrikke i Fredrikstad.

Onsdag 4. januar kan være siste sjanse til å høre koret i 2017, så benytt sjansen, skriver tidligere domkantor Guttorm Ihlebæk i en pressemelding til Sarpsborg Arbeiderblad.

Innført i 1989

Arrangementet går under navnet «A Festival of Nine Lessons and Carols», og har blitt arrangert i flere år.

Den tidligere domkantoren innførte denne formen i Fredrikstad Domkirke allerede i 1989.

I St. Mikael har Sarpsborg Damekor tidligere sunget, men de ble byttet ut med Ihlebæk kammerkor i 2013.

Artikkeltags