Beboere på Årum vil få nattesøvnen forstyrret i uke 45

NATTARBEID: Her på Årum kan beboerne få forstyrret nattesøvnen natt til tirsdag og natt til onsdag. Da skal det foretas boringer for å sjekke grunnforholdene i forbindelse med arbeidet med en reguleringsplan for utvidelse av riksvei 111.

NATTARBEID: Her på Årum kan beboerne få forstyrret nattesøvnen natt til tirsdag og natt til onsdag. Da skal det foretas boringer for å sjekke grunnforholdene i forbindelse med arbeidet med en reguleringsplan for utvidelse av riksvei 111. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Statens vegvesen skal gjennomføre grunnundersøkelser på E6 ved Årumkrysset natt til 7.- og 8. november.

DEL

Det kan bety støy og forstyrret nattesøvn for beboerne i nærheten.

Arbeidene medfører manuell dirigering og noe støy i perioden.

– Som en del av reguleringsplanarbeidet for riksvei 111 må det utføres grunnboringer i kjørebanen på E6 ved Årumkrysset. Arbeidet utføres natt til tirsdag 7. november, og natt til onsdag 8. november – hvis undersøkelsene ikke blir ferdig i løpet av den første natten, opplyser Statens vegvesen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Grunnboringene skjer i tidsperioden 00.00 og 05.00.

Forvent støy

– Grunnundersøkelsene foregår fra beltegående kjøretøy som borrer hull ned i grunnen. Disse maskinene avgir en jevn dur. Det skal bores ned til fjell på cirka 15 punkter, skriver Statens vegvesen.

Arbeidet støyer ekstra i korte perioder når boret treffer fjell.

– Vi beklager ulempene dette medfører for beboerne i området, påpeker de.

Redusert framkommelighet

Grunnundersøkelsene som Statens vegvesen skal gjennomføre fra tirsdag til torsdag i uke 45 utføres på natten for å være minst mulig til hinder for trafikken.

– Det blir manuell dirigering av trafikken forbi stedet mens arbeidet pågår. Dette fører til noe redusert framkommelighet i kryssområdet, understreker de.

Arbeidene utføres av Multiconsult på oppdrag fra Statens vegvesen.

Artikkeltags