Med det påførte de også Rosenborg deres første serietap på hjemmebane i 2022-sesongen.

Sarpsborg 08 fikk en drømmestart på matchen. Allerede etter seks minutter tok de ledelsen. En ball fra Junior ble feilberegnet av RBK-forsvarer Erlend Dahl Reitan. Han klarte ikke å få rensket unna med hodet, og ballen endte i stedet hos Tobias Heintz. Han kom alene mot mål og chippet ballen elegant over RBK-keeper André Hansen. Det var det 15. seriemålet til Heintz i år.

I det 22. minutt holdt danske Anders Hagelskjær på å doble for de blåkledde. Han var frempå etter et hjørnespark, men headingen gikk like utenfor RBK-keeper Hansens venstre stolpe.

I det 35. minutt utlignet vertene. Det var Sam Rogers som scoret for trønderne. 1-1-målet kom etter vakkert veggspill hos hjemmelaget, og til slutt kunne Rogers sette ballen inn bak Sarpsborg 08-keeper Anders Kristiansen.

Les også

Billborn lovet oss «brød og sirkus». Og det har vi jammen fått!

Sarpsborg 08 svarte kjapt. Få strakser senere tok de ledelsen igjen. Simon Tibbling slo et hjørnespark, og der inne i boksen var Mikkel Maigaard. Dansken styrte ballen i nettet til 2-1-ledelse for gjestene. Da var det spilt 37 minutter.

Gustav Engvall var nær ved å sette nummer tre for Sarpsborg 08 et par minutter etter dette, men RBK-keeper André Hansen vartet opp med en god redning på svenskens skudd.

Sarpsborg 08 ledet 2-1 etter en meget god 1. omgang på Lerkendal.

I begynnelsen av 2. omgang fikk Gustav Engvall ballen i RBKs nettmasker, men det ble annullert for offside.

Tobias Heintz fikk en stor sjanse i det 65. minutt. Han ble frispilt og kom alene mot RBK-keeper Hansen, men satte ballen utenfor.

Det så ut til å gå mot sarpeseier, men i det 90. minutt kom vertene ajour. 2-2-målet ble scoret av Leo Cornic.

Men dramatikken var ikke over. Fire minutter på overtid ble det 2-3. RBK rotet det til for seg. Sarpsborg 08-innbytter Kristian Fardal Opseth utnyttet dette og fikk slått ballen over til en annen innbytter, Steffen Lie Skålevik, i god posisjon. Der kom samtidig RBK-spiller Cornic skliende inn og var, idet Skålevik avsluttet, med på å få ballen inn i nettet.

Dermed vant Sarpsborg 08 med 3-2 borte mot Rosenborg.

Eliteseriesesongen 2022 er nå ferdigspilt. Sarpsborg 08 ble nummer åtte på tabellen, med 41 poeng på 30 kamper.