Jonas satser alene

BARE JONAS: Etter mangfoldige år i musikkbransjen har Groth for første gang planer om å gi ut en plate med bare egen musikk. Tidligere har han så å si bare vært med på samarbeidsprosjekter. (Foto: Marie Moen Kingsrød)

BARE JONAS: Etter mangfoldige år i musikkbransjen har Groth for første gang planer om å gi ut en plate med bare egen musikk. Tidligere har han så å si bare vært med på samarbeidsprosjekter. (Foto: Marie Moen Kingsrød)

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Jonas Groth tror at han har vært for redd til å satse på en solokarriere. Men nå har han fått ut fingeren.

DEL

– Jeg har alltid vært med eller bak noen, men nå er det bare Jonas alene, smiler den erfarne musikeren, som i mange år har hatt planer om å starte sitt eget musikkprosjekt.

– Jeg tror rett og slett ikke jeg har turt. Jeg har jo jobbet så mye sammen med folk. Men nå har jeg endelig fått det til, og det synes jeg er utrolig moro, fortsetter han.

Deltar i låtkonkurranse

For å få fart på promoteringen av sin nye musikk, er han blant de påmeldte til låtkonkurransen Bandwagon på sa.no.

– Siden dette er en låtkonkurranse for «ukjente» artister, er det mange som spør meg hvorfor jeg har meldt meg på. Men jeg er jo ukjent, musikken som bare jeg har laget har jo ikke folk hørt før, forteller sarpingen, som i skrivende stund også ligger på topp når det gjelder de mest hørte låtene i låtkonkurransen.

Mange ser på deg som en stor konkurrent, hva synes du om det?

– Jeg vet ikke helt, for jeg synes det er sykt moro å se at det skjer noe her i byen. Det er deilig å se at det er så mange gira, unge og flinke folk. Jeg trodde de fleste bare satt og spilte dataspill, forteller han, som mener at han ser et godt potensial i mange av sine medkonkurrenter.

Men til tross for at han ses på som en stor konkurrent, er ikke Groth kjepphøy.

– Jeg tror i alle fall jeg har like stor sjanse som de andre, mener han.

Erfaren musiker

Groth har tidligere vært med i en rekke musikkprosjekter gjennom tidene. Alt fra å lage tre Sarpsborg 08-plater til å spille keyboard i det velkjente bandet Apoptygma Berzerk. Nå gleder han seg til å kunne formidle sitt eget materiale.

–Det som først og fremst inspirerer meg er menneskelige feil, mangler og naivitet. Jeg har et ganske barnslig livsmotto og vil at alle skal være snille mot hverandre, forteller musikeren.

– Med musikken min vil jeg formidle toleranse. Og etter mange år har jeg skjønt at det er kjensgjerning at det er lett å være slem, mens det krever litt mer for å være snill, fortsetter han.

Skriver om egoisme

Groth har lagt ut tre sanger med nokså ulik karakter i låtkonkurransen.

– Det er nok låta «Ego you» som har fått best respons fra publikum, sier han.

Hva handler den om?

– Det er mitt svar til noen jeg kjenner som var så egoistiske at jeg ikke orket ha noe mer med dem å gjøre, forklarer Groth.

Artikkeltags