Produserer egen plate

MANGE TIMER I KJELLERN: Hjemmestudioet hos vokalist Mikkel Nilsen Nicolaisen (15) blir godt brukt av metallbandet «Fuzz Generation». De har lært seg alt på egenhånd, og produserer sin egen debutplate som begynner å ta form. Fra venstre: Mikkel Nilsen Nicolaisen (15), Adrian Bjerketvedt (15) og Trym Eide (15). Henry Solstrand er ikke tilstede på bildet. 
(Foto: Marie Moen Kingsrød)

MANGE TIMER I KJELLERN: Hjemmestudioet hos vokalist Mikkel Nilsen Nicolaisen (15) blir godt brukt av metallbandet «Fuzz Generation». De har lært seg alt på egenhånd, og produserer sin egen debutplate som begynner å ta form. Fra venstre: Mikkel Nilsen Nicolaisen (15), Adrian Bjerketvedt (15) og Trym Eide (15). Henry Solstrand er ikke tilstede på bildet. (Foto: Marie Moen Kingsrød)

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

15-åringene i «Fuzz Generation» har brukt et halvt år i hjemmestudio.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Sarpebandet ofrer alt for å komme videre med musikken. Og de gjør alt selv. De må innrømme det har vært mye strev, og i tillegg til å lære produksjonsprogrammene er det også en svært tidkrevende prosess og lage en plate.

– Jeg skal ikke legge skjul på at det har vært sinnssykt mye jobb. Men vi lærer utrolig mye, forteller vokalist i Fuzz Generation, Mikkel Nilssen Nicolaisen (15), som også har vært hovedprodusenten.

– Når vi setter i gang i studio bruker vi rundt fem timer, og det gjør vi så ofte vi kan, fortsetter han, og legger til at de har holdt på siden februar.

Snart ferdig med plata

Men et halvt år er ikke nok for gutta som vil ha debutplata perfekt.

– Vi regner med å bli ferdig i løpet av 2012, for vi har noe igjen, forteller gitarist Adrian Bjerketvedt (15).

- Begynner det å bli gode resultater?

– Ja, vi er veldig fornøyde med plata så langt. Det går framover, og vi ser framskritt. Det er artig, smiler Bjerketvedt. Likevel har det vært tider hvor innspillingen ikke har vært like morsom.

– Det har vært tider hvor vi har mistet motivasjonen helt fordi vi har følt at det har vært så mye jobb og at vi ikke har fått det til, forteller han.

– Men nå er motivasjonen virkelig tilbake, understreker han.

Født til å være musiker

Til tross for alderen har Fuzz Generation vært et band allerede i tre år.

– Det er vel egentlig foreldrene våre som fikk oss til å begynne så tidlig, de er musikere de også, forteller gitaristen, som også kan informere om at de har spilt mye ute, selv om de ikke har gitt ut noen CD enda.

– Vi har jo nettopp spilt på Bedemarten og varmet opp for Honningbarna, forteller Bjerketvedt. Gutta innrømmer også at de ble litt stolte etter at de var på scenen før det velkjente bandet.

– Vi fikk skryt av de og de synes vi var flinke. Og det er selvfølgelig kjempemoro, sier Bjerketvedt.

Store ambisjoner

Livet som rockestjerner frister de unge musikerne, og de håper at dette en dag kan bli virkelig.

– Tenk å spille foran et gigantisk publikum som skriker etter deg, drømmer Nicolaisen.

Likevel har sarpingene beina godt plantet i jorda.

– Vi vet det er utrolig vanskelig, men det er lov å prøve, forteller vokalisten.

Metall-bandet har også nylig lagt ut to av sine demolåter på sa.no i forbindelse med låtkonkurransen Bandwagon.

– Det er jo fin promotering, vi vil at folk skal høre musikken vår. Så ser vi på det bare som en bonus om vi skulle komme videre, forteller Nicolaisen.

De har lagt ut to låter som heter «Wonderland» og «War Games».

– Vi liker godt sangene, men det er jo bare demoer, så de kunne vært bedre produsert, avslutter vokalisten.

Artikkeltags