Åtte kampers karantene for SBK-spiller

KARANTENE: Anders Olsson (t.h.) har fått karantene i åtte kamper. Foto: Tobias Nordli

KARANTENE: Anders Olsson (t.h.) har fått karantene i åtte kamper. Foto: Tobias Nordli

Artikkelen er over 3 år gammel

Sarpsborg Bandyklubbs Anders Olsson fikk en streng straff etter det røde kortet han pådro seg mot Høvik. Klubben har klaget på dommen til forbundet.

DEL

Klubbens svenske midtbanespiller fikk rødt kort i det 90. spilleminuttet mot Høvik. Kampen ble spilt på Sarpsborg stadion sist søndag, og hjemmelaget tapte hele 1–11. Straffen ble hele åtte kampers karantene.

– Vi har klaget på straffen til forbundet. Anders har fått et par røde kort tidligere, og det gjør at dommerne kjenner ham godt. Vi føler at Anders fikk ekstra streng straff på grunn av navnet, sier leder Jon Ebeltoft i Sarpsborg Bandyklubb.  

Hard straff

SBK-lederen mener at dommerrapporten fra kampen ikke er helt korrekt.

Vi er uenig i mye av det som står i dommerrapporten

Jon Ebeltoft, leder i SBK

– Vi er uenig i mye av det som står i dommerrapporten. Det som står i rapporten og det som faktisk skjedde, stemmer ikke, sier Ebeltoft, og fortsetter.

– Det står at Anders dytter en motspiller i isen etter at Anton (Olsson) ble overkjørt. Det stemmer ikke at noen ble dyttet i isen. Etter at Anders gikk i isen ble to russiske spillere fra Høvik innblandet i situasjonen, og de står og ler av ham og sier noe på russisk. Da slenger Anders ufine meldinger tilbake. Vi mener dette er urettferdig at bare Anders ble straffet. Russiske spillere kan snakke fordi ingen skjønner hva de sier, mens Anders blir straffet for sine meldinger, sier Ebeltoft.

Tilbake i januar

Dersom karantenen på åtte kamper blir stående, er ikke Anders Olsson tilbake i kamp igjen før medio januar.

– Vi har sent en klage til forbundet, men foreløpig har vi ikke fått svar tilbake. Vi håper at straffen blir redusert, sier Ebeltoft.

Anders Olsson angrer på det han gjorde, men synes straffen er for streng.

- Det jeg gjorde var galt, men det ble dessverre slik i kampens hete, sier han.

Har bildebevis

I likhet med Ebeltoft mener Olsson at mye av innholdet i dommerrapporten er feil.

- Det er mange punkter i dommerrapporten som ikke stemmer. Vi har heldigvis filmet kampen, og vi har bevis på at det som står der ikke er korrekt, sier han.

- Jeg synes straffen på åtte kamper er alt for mye. Det var Høvik-spilleren som slo først, og han fikk kun èn kamps karantene. Jeg har et godt håp om at straffen blir redusert, sier Olsson.

Neste kamp for SBK spilles på bortebane mot Mjøndalen førstkommende onsdag.

SBK

  • Stiftet 14. juni 1989, men er en videreføring av bandy i SFK
  • Har ikke fått noen god start på sesongen i eliteserien.
  • Ligger nest sist på tabellen. Har kun tatt to poeng på fem kamper

Artikkeltags