23. oktober går årets TV-aksjon av stabelen, og i år skal pengene gå til Leger Uten Grenser.

De to siste årene har ikke TV-aksjonene kunne arrangeres på tradisjonelt vis som følge av koronapandemien. Gjennom pandemien har det her i Sarpsborg blitt arrangert digitale bøsseaksjoner mens viruset sørget for å holde samfunnet helt eller delvis stengt.

Kan samle inn fra 8. oktober

I forbindelse med årets TV-aksjon melder Sarpsborg kommune på sine nettsider at Sarpsborg i år trenger bare digitale bøssebærere.

Man kan selv opprette en digital bøsse. Det gjør du her.

– Trenger du hjelp til å opprette bøsse eller lurer på noe, kan du kontakte Sarpsborg kommune, sier Helene Lengfelder, gjennomføringsansvarlig i Sarpsborg kommune.

Disse digitale bøssene åpnes allerede 8. oktober, slik at de som ønsker det allerede da kan begynne å samle inn penger.

– Du får en personlig lenke til din bøsse som du kan dele med venner, kjente og i sosiale medier. Og du kan hele tiden følge med på hvor mye penger som kommer inn, forteller Helene Lengfelder, som er gjennomføringsansvarlig i Sarpsborg kommune til kommunens nettsider.

– Det er superenkelt å lage en bøsse og å samle inn på den, legger hun til.

– Vist seg å fungere strålende

Dette betyr altså at sarpinger søndag 23. oktober ikke får dørbesøk av bøssebærere, slik tradisjonen har vært gjennom mange tiår.

– Det startet med korona. Men dette har vist seg å fungere strålende, og responsen har vært god. For mange er det enklere å støtte TV-aksjonen via digitale bøsser, siden færre har tilgjengelige kontanter hjemme nå, sier Linda Engsmyr, som er leder av kommunekomiteen.

Hun oppfordrer nå både privatpersoner, næringsliv, skoleklasser, barnehager, lag og foreninger til å bli digitale bøssebærere og til å engasjere seg.

– Hjertet i TV-aksjonen er bøssebærerne. Vi opplevde stor kreativitet fra mange som deltok i fjor, og håper enda flere sarpinger vil være med denne gang. Mulighetene ved digitale bøsser og aksjon er mange, sier Engsmyr til kommunens nettsider.

Dette er den lokale kommunekomiteen for TV-aksjonen:

  • Linda Engsmyr (leder)
  • Helene Lengfelder (gjennomføringsansvarlig)
  • Bente Kjenstad Jæger (næringslivsansvarlig)
  • Marianne Tysvær Løkkevik (skoleansvarlig)
  • Katrine Kjæreng Kolstad (medlem)
  • Nancy Githmark (vara og medlem)