Tilbyr matkurs på fritidsklubbene i Sarpsborg

MATKURS: Fritidsklubbene i Sarpsborg har inngått et samarbeid med enæringsrådgiver Linn Stokstad og skal fokusere på forebyggende helse og matlaging seks uker fremover. Fra venstre: Bente Aamodt, Linn Selvik, Veronica Sundal -Jellum, Linn Stokstad, Camilla Tangen og Ole Martin Pedersen Gjestad.

MATKURS: Fritidsklubbene i Sarpsborg har inngått et samarbeid med enæringsrådgiver Linn Stokstad og skal fokusere på forebyggende helse og matlaging seks uker fremover. Fra venstre: Bente Aamodt, Linn Selvik, Veronica Sundal -Jellum, Linn Stokstad, Camilla Tangen og Ole Martin Pedersen Gjestad. Foto:

Fritidsklubbene i Sarpsborg har inngått et samarbeid med ernæringsrådgiver i Sprudlende Sunn, Linn Stokstad. Det skal gjennomføres flere gratis matkurs for barn og unge i Olavs by.

DEL

Sprudlende Sunn er en bedrift startet av nevnte Stokstad tilbake i 2012, med visjon om å hjelpe andre å oppnå en sprudlende glad kropp gjennom kostholdsveiledning og fokus på naturlig mat. Hun holder foredrag og kurs.

Nå skal hun altså holde matkurs med fokus på lettfattet teori om ernæring og matlagning, hvor ungdommer ved de ulike fritidsklubbene i Sarpsborg får muligheten til å bidra. Ungdommene blir inndelt i grupper og skal lage åtte til ti matretter. Maten spises i fellesskap.

– Det vil være fokus på enkel fargerik mat hvor grønnsakene er i fokus, opplyser Camilla Tangen i Enhet kultur i Sarpsborg kommune til Sarpsborg Arbeiderblad.

Under matkursene skal det lages populære matretter som monsterpannekaker (pannekaker med spinat), smoothies, enkle pizzaer, fiskepinner, kjøttboller i tillegg til mye mer.

Det første matkurset for barn og unge i Sarpsborg skjer på Hafslund fritidsklubb mandag 29. april. Kursene er fordelt over seks uker. Kursene er gratis, men påmelding kreves.

Artikkeltags