På menyen barnehagens 5-åringer serverte foreldrene sine sto blant annet sashimi og drinken «drageblod».

Kokkeluer og skarpe kniver

Hva skjer når du utstyrer tolv 5-åringer med kokkeluer, skarpe kniver og gode råvarer på bakrommet i den lokale dagligvarebutikken?

Jo, med litt hjelp fra kokken Roar Sjåvåg og tålmodige ansatte i barnehagen tryller de frem de lekreste retter: Toast med mozzarella, sashimi, torsk med ertepuré og bacon, pasta carbonara og den skumle drikken «drageblod».

Etter hakking, steking og annen kokkelering var alle fingre i god behold etter tre timer med intensiv kjøkkentjeneste.

 

Lager selv mat i barnehagen

– Læringsverkstedet samarbeider med Arne Brimi og Frode Selvaag om konseptet Et godt måltid. Vi har fokus på sunn mat laget fra bunn av, med rene råvarer. Barna er med og tilbereder varm lunsj to ganger i uken og er vant til å håndtere kniver og kjøkkenredskaper. Små kropper i farta trenger næringsrikt påfyll. I tillegg skal måltidet være en sosial arena, sier daglig leder i Læringsverkstedet Store Tune Gård, Cathrine Klavestad.

 

Kokkekurset endte med at barna fikk servere mat til foreldrene, som selvsagt var godt fornøyde med barnas kokkekunst.

«Kundene fikk også smake og det var liten tvil om at de tolv kokkene var et populært innslag denne fredagen», skriver Meny i en pressemelding.