Startskuddet har smelt – sarpingen Wilhelm sykler til Paris for Barnekreftforeningen

FOR BARNEKREFT: Sarpingen Wilhelm Varnes og resten i Team Rynkeby Østfold sykler mer enn 1.200 kilometer til Paris for Barnekreftforeningen.

FOR BARNEKREFT: Sarpingen Wilhelm Varnes og resten i Team Rynkeby Østfold sykler mer enn 1.200 kilometer til Paris for Barnekreftforeningen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

For fjerde år på rad skal sarpingen Wilhelm Varnes og resten av Team Rynkeby sykle Nordens største veldedighetsløp til Paris for Barnekreftforeningen.

DEL

Målet med sykkelturen er å samle inn penger til kreftsyke barn og deres familier. Fredag formiddag startet ferden til den franske hovedstaden.

– Det blir rett og slett en glede å sykle. Det er hyggelig å samle inn penger til en god sak. Ikke minst er det mange fantastiske mennesker med i laget. Vi er alle med på å gjøre noe godt for andre, forteller Wilhelm Varnes til Sarpsborg Arbeiderblad.

Hjelper syke barn

Nordens største veldedighets løp handler ikke om å komme først eller lengst.

Vi har et veldig godt støtteapparat, så jeg er ikke bekymret for å legge ut på den lange sykkelturen. Men om det skulle begynne å regne, så får vi kanskje et par utfordringer.

Wilhelm Varnes, sarping og lagkaptein for Team Rynkeby Østfold

– Men det er samtidig like viktig å gjøre noe godt sammen med andre og for seg selv, sier Varnes.

Her handler det om å hjelpe barn med alvorlig sykom. Rynkeby Norge har nemlig valgt å gi alle pengene som samles inn til Barnekreftforeningengs forskningsfond.

Det var i 2002 at 11 sykkelglade mosjonister bestemte seg for å sykle til Paris for å se den siste etappen av sykkelrittet Tour de France. Alle var tilknyttet den danske juiceprodusenten Rynkeby Foods, som for øvrig var hovedsponsoren for turen. Her ble overskuddet på 42.000 kroner donert til barnekreftavdelingen ved Odense Universitetshospital.

7,4 millioner kroner

Team Rynkeby har stadig økt i omfang. Og per i dag består den nordiske veldedighetsorganisasjonen av 1.900 mosjonssyklister og 450 hjelpere fordelt på 48 lokale lag fra Norge, Danmark, Sverige, Finalnd, Færøyene og Island.

I 2017 donerte de 7,4 millioner kroner til Barnekreftforeningen. I år håper de å slå rekorden.

Syklistene, engasjerte sådan, har trent både sent og tidlig i hele år for å gjøre seg klare til sykkelturen til Paris, som hadde startskudd fra Rikshospitalet i Oslo fredag. I den forbindelse var det et arrangement på Sykehuset Østfold Kalnes med Team Rynkeby Østfold og Barnekreftforeningen fredag formiddag.

Bekymret for punkteringer

– Vi har et veldig godt støtteapparat, så jeg er ikke bekymret for å legge ut på den lange sykkelturen. Men om det skulle begynne å regne, så får vi kanskje et par utfordringer. Spesielt hva gjelder punkteringer. Men jeg tror det går fint, det melder jo strålende vær en stund framover, understreker Wilhelm Vernes.

Det er fjerde gangen han sykler til den franske hovedstaden med Team Rynkeby Østfold.

– Jeg gleder meg enormt, medgir han.

Utenfor Sykehuset Østfold Kalnes var det fredag samlet en rekke mennesker som tok avskjed med Team Rynkeby og ønsket dem lykke til på ferden mot Paris.

Team Rynkeby

  • Team Rynkeby God Morgen i Norge har tilsammen bidratt med over 16,5 millioner kroner til forskning på barnekreft siden 2014.
  • Deres brennende engasjement og iver gjør dem til Barnekreftforeninges største bidragsyter.
  • 180 barn får kreft i Norge hvert år, 1 av 5 barn dør av kreft. Flest barn for hjernesvulst, som nummer to
  • kommer leukemi.
  • Rynkeby har som mål at ingen barn skal dø av kreft, derfor trengs det penger til forskning. Barnekreftleger har sagt at de trenger penger til forskning for at forskningen skal gå fremover. Rynkeby syklet fra Rikshospitalet i Oslo til Paris den 29. juni og skal etter planen være fremme i Paris den 7. juli.

Artikkeltags