Disse tingene irriterer båtfolket i Østfold

SOMMER: Mange båteiere opplever at andre båtførere er til sjenanse og bryter fartsgrensene.

SOMMER: Mange båteiere opplever at andre båtførere er til sjenanse og bryter fartsgrensene. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nær 2 av 3 båteiere i Østfold opplever at andre båtførere er til sjenanse og bryter fartsgrensene til sjøs.

DEL

– Ikke alle har funnet den roen de skulle ønske på sjøen i sommer. Høy fart, støy og folk som kjører for nærme er blant flere forhold som irriterer store deler av båtfolket, sier Christian Haraldsen, som er kommunikasjonssjef i Gjensidige i et presseskriv til avisen.

Ifølge pressemeldingen viser en undersøkelse som er gjennomført av Ipsos for Gjensidige at 62 prosent av de i Østfold som eier båt har opplevd dette.

Gjensidige er opptatt av at de som ferdes på sjøen tar sikkerhet på alvor og forholder seg til hverandre på en god måte. De mener det også er viktig å huske på fartsgrensen som i flere områder kun er fem knop. Dette gjelder også for vannscootere.

– Det er også viktig å skaffe seg kompetanse før en setter seg i en båt. Selv om utstyret er på plass er det fortsatt mange som ikke vet opp og ned på et sjøkart eller vet hvordan navigasjonsutstyret brukes, sier Haraldsen.

– Senk farten og ta hensyn til omgivelsene. Da blir det sikrere og ikke minst, mye hyggeligere for alle som oppholder seg på sjøen, sier Haraldsen avslutningsvis.

Artikkeltags