Gå til sidens hovedinnhold

Endelig blir det språkkafè i Sarpsborg

Artikkelen er over 4 år gammel

De har frivillige i hopetall, nå gjenstår det å finne innbyggere i Sarpsborg som ønsker å lære seg norsk.

– Vi har ønsket å starte en språkkafè i lang tid. At vi nå får det til, er utrolig bra. Vi gleder oss, sier avdelingssjef Marianne Berthelsen ved Sarpsborg bibliotek.

Med seg på laget har Sarpsborg kommune og biblioteket fått byens to frivilligsentraler.

Tre ganger i uka

Språkkafeer arrangeres med stor suksess i flere andre byer, og er et uformelt møtested mellom mennesker som ønsker å trene på muntlig norsk og frivillige norsktalende samtalepartnere.

I Sarpsborg har det ikke bydd på problemer å finne frivillge. Nå har over 30 meldt seg til tjeneste via frivilligsentralene. Dermed er det mulig å arrangere språkkafeer tre ganger i uka.

Tirsdag formiddag er Sarpsborg bibliotek stedet, og arrangør er først Sarpsborg Frivilligsentral og så Verdensrommet. Torsdag formiddag er det språkafè på Skjeberg bibliotek og arrangør her er Sarpsborg Øst Frivilligsentral.

– Et perfekt sted

– Dette er er lavterskeltilbud. Ingen trenger å melde seg på. Det er bare å møte opp, oppfordrer leder i Sarpsborg Øst Frivilligsentral, Hildegunn Kvamme og leder i Sarpsborg Frivilligsentral, Ann Karine Forsberg Larsen.

– Vi har allerede gjennomført to treff, og det var bra oppslutning. Men vi ønsker å nå ut til flere, så vi håper folk vil hjelpe oss å spre budskapet, legger de til.

Berthelsen mener bibiloteket er et perfekt sted for språkkafeen.

– Biblioteket er åpent for alle. Et uformelt og naturlig møtested, kommenterer hun.

Målet er altså å lære bort norsk i første omgang. Men arrangørene håper på ringvirkninger.

– Vi håper jo at deltagerne skal få noen nye venner og lyst til å være med på forskjellige aktiviteter. For eksempel i regi av frivilligsentralene, sier Kvamme.

Kommentarer til denne saken