Drapssiktet samtykker til fengsling

AVSPERRET: Området rundt boligen der den 72 år gamle kvinnen ble drept er sperret av med politibånd.

AVSPERRET: Området rundt boligen der den 72 år gamle kvinnen ble drept er sperret av med politibånd. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

80-åringen vil bli undersøkt av psykiatere i dag.

DEL

Advokat Harald Otterstad opplyser torsdag morgen til Sarpsborg Arbeiderblad at hans drapssiktede klient samtykker til varetektsfengsling i fire uker. Dermed slipper 80-åringen å måtte møte i fengslingsmøte i Sarpsborg tingrett i dag.

LES OGSÅ: Ringte selv politiets nødnummer og fortalte om at han hadde skutt kona

Samtykker til varetektsfengsling

- Jeg oversendte en samtykkeerklæring om varetektsfengsling onsdag kveld, så får vi se om tingretten er enig om at spørsmålet om fengsling kan avgjøres som en kontorforretning, sier Otterstad til Sarpsborg Arbeiderblad.

LES OG SE VIDEO: Hørte ikke noe skudd – aldri vært bråk i huset der drapet er begått

Han understreker at fengslingssamtykket ikke innebærer at hans klient erkjenner straffskyld for forsettlig drap, som han er siktet for.

- Han erkjenner ikke straffskyld for forsettlig drap, men har forståelse for at politiet har behov for å gjøre en rekke etterforskningsskritt. Derfor samtykker han til varetektsfengsling, sier Otterstad.

LES OG SE VIDEO: Mann pågrepet for drap på Bjørnstad

Hevder det var et uhell

Det var han som ringte politiet noen minutter før midnatt tirsdag kveld og fortalte at han hadde skutt sin egen kone (72) i parets bolig på Bjørnstad. Mannen ble pågrepet et drøyt kvarter senere på udramatisk vis, og kvinnen ble erklært død av helsepersonell på stedet.

80-åringen har erkjent de faktiske forhold, men har i politiavhør hevdet at skuddet ble avfyrt ved et uhell. Han ble allerede tirsdag ettermiddag overført fra politiarresten på Grålum til en ordinær varetektsplass i Halden fengsel.

Advokat Otterstad opplyser til Sarpsborg Arbeiderblad torsdag morgen at hans klient vil gjennomgå en prejudisiell undersøkelse. Dette innebærer at den drapssiktede vil bli observert av psykiatere, med tanke på å få vite mer om mannens psykiske helse og for blant annet å avdekke eventuelle tilregnelighetsspørsmål.

- Disse undersøkelsene vil trolig starte allerede i dag, sier Otterstad.

Artikkeltags