Kvinne drept - ektemannen arrestert

  Artikkelen er over 4 år gammel

  Det var en 72 år gammel kvinne som tirsdag kveld ble funnet drept på Bjørnstad. Ektemannen (80) er arrestert for drapet.

  DEL

  En mann på 80 år er siktet for forsettelig drap etter at hans kone (72) ble funnet drept i en bolig på Bjørnstad sent i går kveld. Politiet utelukker ikke at siktelsen kan bli endret.

  - Kvinnen ble erklært død av helsepersonell på stedet, sier leder for felles kriminalenhet i Østfold politidistrikt, Tom Erik Guttulsrød til Sarpsborg Arbeiderblad.

  Drapsvåpenet er en rifle

  Ifølge politiet er drapsvåpenet en eldre rifle, men de vil ikke oppgi noen flere detaljer rundt våpenet, som er beslaglagt av politiet. Mannen har våpenlisens og det har ifølge politiet aldri vært knyttet noen bekymringsmeldinger til mannens våpentillatelse. Verken adressen eller mannen er kjent for politiet fra før.

  Mannen ringte politiet klokken 23.49 i går kveld. Han fortalte da at han hadde skutt sin kone. Han ble pågrepet uten dramatikk få minutter etterpå.

  Politiet ønsker ikke å si noe om hvor i huset kvinnen ble skutt. De vil heller frigjøre noen flere detaljer knyttet til drapshandlingen eller si noe om motivet for drapet.

  - Etterforskningen pågår for fullt og den skal dreie seg om å kartlegge motivet, sier Guttulsrød til Sarpsborg Arbeiderblad.

  INFORMERTE: Tom Erik Guttulsrød og politidirektør Espen Jamissen.

  INFORMERTE: Tom Erik Guttulsrød og politidirektør Espen Jamissen. Foto:

  INFORMERTE:  Leder for felles kriminalenhet, Tom Erik Guttulsrød, og politidirektør Espen Jamissen. Foto: Geir Bjørnstad

  Politiets kriminalteknikere har gjort tekniske undersøkelser på stedet i natt. Disse fortsetter utover dagen i dag.

  Sitter i avhør

  80-åringen sitter fremdeles i avhør, og politiet kan derfor ikke gi noen opplysninger om hva han har fortalt i avhør så langt.

  Politiet fortalte på pressekonferansen i dag at de kun har den siktedes forklaring å forholde seg til. De vet ennå ikke om kvinnen ble skutt rett før mannen ringte politiet, eller om drapshandlingen har skjedd tidligere. De er svært interessert i å høre fra publikum dersom noen har hørt noe eller har andre opplysninger som kan være av interesse for politiet. Har du opplysninger i saken, kan du ringe politiet på telefon 69 02 70 00.

  Se videointervju med Tom Erik Guttulsrød øverst i denne artikkelen.

  80-åringen vil bli overført til ordinær fengselsplass i dag og vil deretter bli fremstilt for varetektsfengsling. Dette vil muligens skje allerede i morgen.

  Siktede er rutinemessig fremstilt for lege. Politiet opplyser at det ikke er noe som tyder på at det er rus med i bildet.

  STILLE: Drapet har skjedd i et rolig villastrøk.

  STILLE: Drapet har skjedd i et rolig villastrøk. Foto:

  STILLE: Drapet skjedde i et rolig villastrøk. Foto: Petter Kalnes

  Politiet opplyser at de ser på dette som en tragisk hendelse, både for de pårørende og for lokalmiljøet.

  SA snakket tidligere i dag med et ektepar som er nærmeste nabo til den siktede mannen og hans kone. De er svært sjokkerte over hendelsen i det de beskriver som et veldig stille og rolig nabolag.

  Tips Oss
  TLF: 800 33 336 E-post: redaksjonen@sa.no SMS: 1938 (kodeord SATIPS) MMS: 1938 (kodeord SABILDETIPS) Send video

  Artikkeltags