Rekonstruerte Bjørnstad-drapet

ÅSTEDET: Politiet gjennomførte i går en rekonstruksjon på stedet der en 72 år gammel kvinne ble skutt og drept i sitt eget hjem på Bjørnstad i mars i år. Hennes 80 år gamle ektemann gjennom nesten 50 år er siktet for å ha drept henne.BEGGE FOTO: TOBIAS NORDLI

ÅSTEDET: Politiet gjennomførte i går en rekonstruksjon på stedet der en 72 år gammel kvinne ble skutt og drept i sitt eget hjem på Bjørnstad i mars i år. Hennes 80 år gamle ektemann gjennom nesten 50 år er siktet for å ha drept henne.BEGGE FOTO: TOBIAS NORDLI Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

I går var den 80 år gamle mannen tilbake i huset der han for fem måneder siden skjøt og drepte sin kone.

DEL

Etter gårsdagens fengslingsmøte i Sarpsborg tingrett, ble det gjennomført en rekonstruksjon av drapet på den 72 år gamle kvinnen.

Fem måneder siden

Dette var første gang den 80 år gamle Sarpsborg-mannen var tilbake på åstedet der han avfyrte det dødelige skuddet mot sin egen kone.

– Det var selvsagt en sterk opplevelse for min klient å være tilbake i huset. Samtidig synes han at det var godt å kunne vise og forklare for politiet hva som skjedde inne i huset. Etter mitt syn forklarte han seg på en måte som er helt forenlig med det han har forklart i tidligere politiavhør, sier hans forsvarer, advokat Harald Otterstad, til Sarpsborg Arbeiderblad.

Det var selvsagt en sterk opplevelse for min klient å være tilbake i huset

Harald Otterstad, forsvarer for drapssiktet (80)

Da rekonstruksjonen ble gjennomfør i går var det på dagen fem måneder etter at det fatale skuddet ble avfyr og tok livet av den 72 år gamle kvinnen som lå i sengen inne på et soverom da hun ble truffet at rifleskuddet.

Til statsadvokaten

Den drapssiktede 80-åringen har hele tiden hevdet at han bare hadde til hensikt å skremme sin kone gjennom nesten 50 år og at skuddet ble avfyrt ved et uhell da han ramlet etter at det ene beinet sviktet.

Politiet mener imidlertid at 80-åringen drepte sin kone med forsett og siktet ham umiddelbart for forsettlig drap. Blant annet vil lydopptaket fra telefonsamtalen som 80-åringen hadde med politiet drapskvelden stå som et sentralt bevis i saken.

ANKER: 80-åringens forsvarer, Harald Otterstad, sier at de vil anke fengslingskjennelsen.

ANKER: 80-åringens forsvarer, Harald Otterstad, sier at de vil anke fengslingskjennelsen. Foto:

Ifølge Otterstad har politiet opplyst at drapssaken nå mer eller mindre er ferdig etterforsket.

– Politiadvokaten opplyste under fengslingsmøtet at saken trolig vil bli oversendt til statsadvokaten denne uka, sier Otterstad.

Det betyr i så falt at en tiltale kan bli tatt ut om kort tid, slik at en hovedforhandling kan berammes i Sarpsborg tingrett.

Fengsles i åtte nye uker

Sarpsborg tingrett besluttet i går at den 80 år gamle drapssiktete mannen skal sitte nye fire uker i varetekt.

Det betyr at 80-åringen blir sittende bak lås og slå fram i hvert fall fram til midten av september.

Sarpsborg tingrett mener det vil støte folks rettsoppfatning dersom han løslates. 80-åringen møtte selv i fengslingsmøtet i tingretten i går, der han krevde å bli løslatt.

– Vi kommer til å anke denne fengslingskjennelsen helt til Høyesterett om vi må. Den eneste begrunnelsen for at retten mener han ikke kan løslates er at retten mener en slik løslatelse vil være egnet til å støte den allmenne rettsfølelsen. Dette er vi uenig i, og ser gjerne at Høyesterett behandler dette spørsmålet på et prinsipielt grunnlag, sier Otterstad.

80-åringen samtykket til varetektsfengsling da han ble begjært varetektsfengslet rett i etterkant av drapet, men har siden møtt til fengslingsmøter i Sarpsborg tingrett, der han har begjært seg løslatt.

Artikkeltags