Ektefellene diskuterte – ble ikke enige

DREPT: Den 72 år gamle kvinnen ble skutt og drept i dette huset på Bjørnstad.Foto: Geir Bjørnstad

DREPT: Den 72 år gamle kvinnen ble skutt og drept i dette huset på Bjørnstad.Foto: Geir Bjørnstad

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Det skal ha vært en uoverensstemmelse mellom ektefellene i timene før det fatale skuddet gikk av i parets felles hjem på Bjørnstad.

DEL

Det var like før midnatt tirsdag at en 72 år gammel kvinne ble skutt av sin 80 år gamle ektemann i deres hus i Gudbrandsvei på Bjørnstad. Sistnevnte ringte selv til politiet og fortalte om skuddet, som altså fikk fatale følger.

Da politiet og folk fra ambulansetjenesten kom til stedet noe minutter senere ble kvinnen erklært død.

LES OGSÅ: Retten mener det er fare for vitnepåvirkning

Uhell

I avhør har 80-åringen fortalt at skuddet gikk av ved et uhell, og at han ikke hadde til hensikt verken å skade eller drepe sin hustru gjennom svært mange år.
 

Men det er også på det rene at de to ektefellene skal ha hatt en diskusjon som har strukket seg over lang tid på drapsdagen. Og at de to da skal ha vært dypt uenige.

LES OGSÅ: Ringte selv politiets nødnummer og fortalte om at han hadde skutt kona
 

– Jeg kan bekrefte at det har vært en disputt mellom de to den aktuelle dagen, sier mannens forsvarer, advokat Harald Otterstad, til Sarpsborg Arbeiderblad.
 

Hva som har hatt vært tema for diskusjonen ønsker verken Otterstad eller folk i politiet å kommentere.
Den avdøde 72-åringen ble obdusert torsdag.
 

– Jeg regner med at den foreløpige obduksjonsrapporten vil foreligge fredag, forklarer etterforskningsleder Espen Fronth Andersen.

LES MER: Kvinne drept - ektemannen arrestert

Grovkalibret rifle

Det antatte drapsvåpenet er ei grovkalibret rifle. Den skal ha vært i siktetes eie i en årrekke, og var lovlig registrert på ham.
 

– Det dreier seg om ei gammel rifle. Vi ønsker ikke å gå ut med noen flere detaljer om våpenet nå, opplyser samme Fronth Andersen.
 

Etterforskningslederen vil heller ikke utdype hvor i huset de to ektefellene befant seg da 72-åringen ble rammet av et dødelig rifleskudd.

LES OGSÅ: Drapssiktet samtykker til fengsling

Artikkeltags