Krever 13 års fengsel for 81-åring

Påtalemyndigheten la i dag ned påstand om 13 års fengsel for 81-åringen, som i går ble kjent skyldig av juryen i lagmannsretten for å ha drept sin kone med forsett i parets bolig på Bjørnstad 17. mars i fjor.

Påtalemyndigheten la i dag ned påstand om 13 års fengsel for 81-åringen, som i går ble kjent skyldig av juryen i lagmannsretten for å ha drept sin kone med forsett i parets bolig på Bjørnstad 17. mars i fjor. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Ankesaken mot 81-åringen som drepte sin 72 år gamle kone med et rifleskudd mot hodet i parets hjem på Bjørnstad 17. mars i fjor ble avsluttet i dag.

I går ettermiddag fant juryen mannen skyldig i forsettlig drap på sin kone.

200.000 kroner i oppreisning

I dag la aktor, statsadvokat Anne Christine Stoltz, ned påstand om at 81-åringen skal dømmes til 13 års fengsel. Dette er den samme straffen som Sarpsborg-mannen ble idømt i Sarpsborg tingrett i januar i år.

I tillegg til fengselsstraff, ble det lagt ned påstand om at mannen skal betale 200.000 kroner i oppreisningserstatning til sin sønn, samt at han skal fradømmes arveretten til sin avdøde kone.

81-åringen har hele veien nektet straffskyld, og har hevdet at det dødelige skuddet ble avfyrt ved et uhell.

Tok kjennelsen med fatning

Da han ble kjent skyldig i går ettermiddag, kom ikke dette som noen overraskelse på ham, ifølge hans forsvarer Harald Otterstad.

- Min klient var forberedt på det verste, men håpet på det beste for sin del. Han står fortsatt fast på at han aldri har hatt til hensikt å skyte og drepe sin egen kone. Han ble selvsagt veldig skuffet over at lagretten kjente ham skyldig, men han tar kjennelsen med fatning, sa Otterstad til Sarpsborg Arbeiderblad like etter at kjennelsen ble lest opp i lagmannsrettssalen i Sarpsborg tinghus i går ettermiddag.

Dom i saken faller trolig i løpet av neste uke.

Artikkeltags