Ringte selv politiets nødnummer og fortalte om at han hadde skutt kona

DREPT: Den 72 år gamle kvinnen ble skutt og drept i ekteparets bolig på Bjørnstad. Hun og siktede skal ha bodd i det samme huset i 40 år. FOTO: Geir Bjørnstad

DREPT: Den 72 år gamle kvinnen ble skutt og drept i ekteparets bolig på Bjørnstad. Hun og siktede skal ha bodd i det samme huset i 40 år. FOTO: Geir Bjørnstad

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

En tragedie. Slik lyder politiets korte oppsummering av drapet som har rystet det rolige villastrøket Bjørnstad.

DEL

Siktede selv hevder at rifleskuddet hadde gått av ved uhell. Mannen erkjenner de faktiske forhold, men at det ikke var hans mening å skade, eller langt mindre drepe kona si, opplyser hans forsvarer Harald Otterstad til SA.

80-åringen, som nå er siktet for forsettlig drap, ringte selv politiet nødnummer og fortalte at han hadde skutt sin 72 år gamle kone.
 

Politiet mottok den dramatiske meldingen like før midnatt tirsdag. Bare minutter senere var mannen pågrepet og kona erklært død.
 

Mens siktede satt i innledende avhør onsdag formiddag, avholdt politiet en pressekonferanse i politihuset på Grålum.

LES OGSÅ: Kvinne drept - ektemannen arrestert

RIFLE: Tom Erik Guttulsrød og Espen Jamissen kunne på politiets pressekonferanse fortelle at kvinnen ble skutt med ei rifle.

Lovlig våpen

Der kunne leder av felles kriminalenhet (FKE) i Østfold politidistrikt, Tom Erik Guttulsrød, blant annet fortelle at ei rifle er det antatte drapsvåpenet.

– Våpenet var lovlig i hans eie. Mannen er tidligere ustraffet og politiet har aldri mottatt bekymringsmeldinger med hensyn til hans våpeninnehav. Politiet har heller aldri oppsøkt parets adresse i forbindelse med bråk. Paret er helt ukjent for oss fra tidligere.

LES OGSÅ: Hørte ikke noe skudd – aldri vært bråk i huset der drapet er begått
 

Om det dreier seg om ei salongrifle eller ei grovkalibret rifle ønsker politiet ikke å gå ut med ennå.
 

– Vi må vente med detaljer. Selv om det er antatt kjent gjerningsmann i dette tilfellet må vi etterforske for å utelukke andre hendelsesalternativer, forklarer politiadvokat Espen Jamissen, som er leder for spesialseksjonen ved retts- og påtaleenheten.

Tragedie

Politiet ønsker heller ikke å spekulere i motivet for drapet, men nøyer seg med å si at det er en tragedie for alle involverte.

Artikkeltags